New West Charter School: Φοιτητές το μηνύουν για να σταματήσει η εντολή εμβολίων covid


New West Charter School: Φοιτητές του New West Charter School του Λος Άντζελες το μηνύουν για να σταματήσουν την εντολή εμβολίων, ισχυριζόμενοι ότι το σχολείο τους «διαχώρισε» «πίσω από τα εμπόδια. Η εντολή παραβιάζει τη νομοθεσία της Καλιφόρνια, ισχυρίζεται η αγωγή Το Ανώτατο Δικαστήριο εκδίδει μικτές αποφάσεις σχετικά με την εντολή εμβολίου Μπάιντεν Το Ανώτατο Δικαστήριο εκδίδει μικτές αποφάσεις σε δύο υποθέσεις που αμφισβητούν τις εντολές εμβολίου COVID-19 της κυβέρνησης Μπάιντεν. Γονείς και μαθητές στο σχολείο New West Charter School του Λος Άντζελες υπέβαλαν μήνυση για να σταματήσουν την εντολή εμβολιασμού που φέρεται να εμπόδιζε τα μη εμβολιασμένα παιδιά να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Τα παιδιά είπαν ότι ένιωθαν «διαχωρισμένα» και «υπό διακρίσεις». «Οι φοιτήτριες διαχωρίστηκαν, παρενοχλήθηκαν και απειλήθηκαν με αναστολή απλώς και μόνο επειδή προσπάθησαν να συμμετάσχουν στα μαθήματά τους, και θα αποδείξουμε στο δικαστήριο ότι αυτό είναι άδικο και παράνομο», δήλωσε στο Fox News Digital την Κυριακή

η Sharon McKeeman, ιδρύτρια του Let Them Breathe, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που εκπροσωπεί μαθητές και γονείς σε μήνυση κατά του σχολείου.

Το Let Them Breathe μοιράστηκε βίντεο των μαθητών που διαμαρτύρονταν αφού το New West Charter School φέρεται να αρνήθηκε να τους αφήσει να μπουν όταν το σχολείο άνοιξε ξανά στις 18 Ιανουαρίου 2022.

Η οργάνωση ισχυρίστηκε ότι οι μαθητές ήταν χωρισμένοι “πίσω από φραγμούς”. «Μας αρνούνται το δικαίωμα να πηγαίνουμε στο σχολείο», ισχυρίζεται ένας μαθητής σε ένα βίντεο. «Αισθανόμαστε διαχωρισμένοι και υφιστάμεθα διακρίσεις», προσθέτει ένας άλλος.

Το New West Charter School είπε στο Fox News Digital ότι είχε εφαρμόσει μια εντολή εμβολίου για μαθητές μετά το χειμερινό διάλειμμα και είχε επιτύχει συμμόρφωση κατά 96%, αλλά ότι «έξι μαθητές που δεν ακολούθησαν τη νέα πολιτική εξακολουθούσαν να προσπαθούν να συμμετάσχουν στα μαθήματα».

Το σχολείο ζήτησε από τους μαθητές να φύγουν, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. «Οι μαθητές προχώρησαν σε μια καθιστική στάση ακριβώς πίσω από καθορισμένους χώρους για μαθητικές προβολές PCR στην πανεπιστημιούπολη, η οποία ήταν αποκλεισμένη με ταινία», πρόσθεσε το σχολείο.

“Η νέα διοίκηση του West Charter School ειδοποίησε τις τοπικές αρχές που ήρθαν στην πανεπιστημιούπολη και βοήθησαν στην άμβλυνση της αναστάτωσης.”

Η New West Charter είπε ότι ενημέρωσε τους γονείς για την εντολή εμβολιασμού τον περασμένο Οκτώβριο, ενημερώνοντάς τους ότι κάθε μαθητής θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά εμβολιασμού και ένα αρνητικό τεστ COVID-19 για να επιτρέπεται να βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη, «όπως κάνει κάθε κλειστό ίδρυμα στο Λος Άντζελες .”

Το σχολείο είπε επίσης ότι παρείχε μια “ανεξάρτητη επιλογή σπουδών” για μαθητές που δεν έκαναν το εμβολιο. «Οι γονείς που επέλεξαν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους γνώριζαν ποιες επιλογές είχαν διαθέσιμες εκτός από την επιστροφή στην πανεπιστημιούπολη».

Ωστόσο, το Let Them Breathe αμφισβητεί την εντολή εμβολισμού.

Η McKeeman είπε στο Fox News Digital ότι η αγωγή κατά της New West Charter απηχεί τη αγωγή που κέρδισε το Let Them Breathe (μέσω της πρωτοβουλίας του Let Them Choose) ενάντια στην εντολή εμβολιασμού της Unified School District του Σαν Ντιέγκο τον Δεκέμβριο.

«Η εντολή του New West Charter School για εμβόλια για μαθητές είναι ακόμη πιο τρομερή από την εντολή του San Diego Unified», είπε η McKeeman. Σημείωσε ότι «το New West είναι υποχρεωτικό για ηλικίες 12 ετών και άνω, κάτι που δεν είναι καν εγκεκριμένο από τον FDA».

Το εμβόλιο έχει εγκριθεί για παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών. «Έχουμε καταθέσει μήνυση κατά της New West υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν τον κρατικό νόμο επιβάλλοντας αυτό το νέο εμβόλιο, μην επιτρέποντας εξαιρέσεις προσωπικών πεποιθήσεων και διαχωρίζοντας και αρνούμενοι την εκπαίδευσή τους σε μη εμβολιασμένους μαθητές», πρόσθεσε ο McKeeman. Μεταξύ άλλων, η μήνυση υποστηρίζει ότι το New West Charter κάνει διακρίσεις σε βάρος ορισμένων μη εμβολιασμένων μαθητών, παραβιάζοντας τη Ρήτρα Ίσης Προστασίας του Συντάγματος της Καλιφόρνια.

Η εντολή εμβολίου επιτρέπει εγκεκριμένη ιατρική εξαίρεση, αλλά δεν προβλέπει εξαιρέσεις θρησκευτικών ή προσωπικών πεποιθήσεων. Χορηγεί επίσης «εισδοχή υπό όρους» χωρίς εμβολιασμό για ανάδοχους νέους, άστεγους φοιτητές, μετανάστες, φοιτητές στρατιωτικής οικογένειας ή άτομα με εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η μήνυση θεωρεί άδικη την πολιτική της New West Charter για τη μεταχείριση αυτών των ανεμβολίαστων παιδιών ως «πιο ευνοϊκή για άλλα μη εμβολιασμένα παιδιά» και το ότι επιτρέπει σε μη εμβολιασμένα παιδιά από άλλα σχολεία να συμμετέχουν σε αθλήματα στην πανεπιστημιούπολη, ενώ αρνείται αυτό το δικαίωμα στους μαθητές πίσω από την αγωγή.

Η μήνυση ισχυρίζεται επίσης ότι η New West Charter παραβίασε τον νόμο της Καλιφόρνια επιβάλλοντας εντολή εμβολιασμού χωρίς εξαίρεση προσωπικών πεποιθήσεων σύμφωνα με την ενότητα 120335 του Κώδικα Υγείας και Ασφάλειας, παραβιάζοντας το δικαίωμα των μαθητών στην ιδιωτική ζωή και αρνούμενη στα παιδιά της Καλιφόρνια το «θεμελιώδες δικαίωμα σε δωρεάν δημόσια εκπαίδευση.”

Η μήνυση λέει ότι η εντολή εμβολίου προηγείται από την πολιτειακή νομοθεσία, πράγμα που σημαίνει ότι το σχολείο δεν έχει εξουσία να εκδώσει τέτοια εντολή επειδή η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει αναλάβει την εξουσία για αυτό το θέμα.

Το Let Them Breathe κέρδισε τη νομική πρόκληση ενάντια στην Unified School District του Σαν Ντιέγκο για αυτό ακριβώς το θέμα.

«Η μόνη λειτουργία αυτού του Δικαστηρίου είναι να καθορίσει εάν ο οδικός χάρτης προηγείται από το κρατικό δίκαιο», έγραψε ο δικαστής John Meyer στην απόφασή του. Αποφάνθηκε ότι «το πεδίο των σχολικών εμβολίων έχει καταληφθεί πλήρως από το κράτος και η [πολιτική του SDUSD] έρχεται σε άμεση σύγκρουση με τον κρατικό νόμο».

Μετά τα γεγονότα της 18ης Ιανουαρίου, το Συμβούλιο Διακυβέρνησης του New West Charter, το οποίο αποτελείται από τρεις γονείς του NWC, τρεις εκπροσώπους της κοινότητας, τρεις δασκάλους του NWC και ένα μέλος του προσωπικού του NWC, εξέδωσε μια δήλωση υποστήριξης της εντολής.

«Με το 96% των μαθητών στο New West Charter να έχουν εμβολιαστεί, είναι σαφές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων υποστηρίζει την πολιτική εμβολιασμού», ανέφερε το συμβούλιο.

Το συμβούλιο πρόσθεσε ότι οι γονείς ζήτησαν μια πολιτική εμβολίων και το σχολείο συνεργάστηκε μαζί τους για την ανάπτυξη της τρέχουσας πολιτικής.

“Ενώ είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από τις ενέργειες μιας μικρής ομάδας οικογενειών που δεν υποστηρίζουν την πολιτική εμβολιασμού, το συμβούλιο και οι γονείς του NWC πιστεύουν ότι είναι το σωστό για όλους τους μαθητές μας”, πρόσθεσε το συμβούλιο.

«Είναι ατυχές ότι άτομα που δεν συνδέονται με το σχολείο χρησιμοποιούν τα παιδιά μας για το πολιτικό τους όφελος». Περισσότερα παιδιά έχουν νοσηλευτεί για COVID-19 με την παραλλαγή omicron της νόσου COVID-19 σε σχέση με προηγούμενες παραλλαγές.

Ακόμα κι έτσι, τα παιδιά είναι πολύ λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα από τη νόσο.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, 596 παιδιά στις ΗΠΑ ηλικίας 5 έως 18 ετών έχουν πεθάνει με COVID-19 στις 19 Ιανουαρίου 2022, ή το 0,07 τοις εκατό των 848.388 θανάτων στον πληθυσμό των ΗΠΑ συνολικά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ