Κλειστά σχολεία σήμερα Τρίτη (25/1): Χωρίς τηλεκπαίδευση – Ποια δεν θα λειτουργήσουν


Δείτε αναλυτικά, τη λίστα με τα κλειστά σχολεία για σήμερα Τρίτη, 25 Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα 

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου σε περιοχές της χώρας, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας και των πυκνών χιονοπτώσεων.

Χωρίς τηλεκπαίδευση

Λόγω της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση στα σχολεία που έκλεισαν λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως ανακοινώθηκε:

«Λόγω της κήρυξης γενικής αργίας, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όσον αφορά στα self test το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν θα διενεργηθούν στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Σχετικές οδηγίες θα δοθούν από το υπουργείο για το πρόγραμμα διενέργειας self test αυτή την εβδομάδα στις περιοχές αυτές».

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα κλειστά σχολεία

Αττική

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική, όπως αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής.

Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική

Κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική την Τρίτη λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική. Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε για λόγους ασφάλειας των παιδιών. Σημειώνεται ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποφασίζεται σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο από τους δήμους.

Δήμος Πειραιά

Μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά, όπως και σε όλη την Αττική και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και για την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών.

Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, θα παραμείνουν κλειστοί την Τρίτη οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά.

Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, την Τρίτη, σε δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν οι δήμοι, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Λαγκαδά και Βόλβης, στον δήμο Κιλκίς και στον δήμο Αλμωπίας Πέλλας.

Στον δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα. Τα λεωφορεία που μεταφέρουν στους μαθητές στα σχολεία θα βρίσκονται και αυτά στα προκαθορισμένα σημεία μια ώρα αργότερα.

Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, με αποφάσεις των αντιπεριφερειάρχων Χαράλαμπου Μπονάνου, Βασίλη Γιαννόπουλου και Μαρίας Σαλμά, αντίστοιχα. Η απόφαση ελήφθη, όπως ανακοινώθηκε, λόγω της αδυναμίας τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις σχολικές αίθουσες, όπως για παράδειγμα ανοικτά παράθυρα και πόρτες, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, αλλά και του παγετού κατά τις πρωινές ώρες που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα και κινδύνους κατά την μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Πατρέων και σε όλη την περιφερειακή ενότητα Ηλείας.

Ζάκυνθος

Με απόφαση του αντιδημάρχου Ζακύνθου κ. Νικήτα Σπίνου, κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και των συνθηκών της πανδημίας. Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι επιβάλλεται ο εξωτερικός αερισμός των αιθουσών των σχολείων λόγω covid-19, και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, κάνουν την παραμονή στην αίθουσα αδύνατη.

Κοζάνη

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός που επικρατεί σε πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, καθώς και οι εκκρεμότητες με τους ελέγχους των δευτεροβάθμιων επιτροπών των σχολικών μονάδων στην ΠΕ Φλώρινας εξαιτίας του σεισμού, υποχρεώνει τους δημάρχους να προβούν είτε στο κλείσιμο των σχολείων είτε στην τροποποίηση του προγράμματος λειτουργίας τους για αύριο.

Στην ΠΕ Φλώρινας οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στο δήμο Φλώρινας και στον δήμο Αμυνταίου, ενώ η έναρξη των μαθημάτων στον δήμο Πρεσπών θα γίνει στις 9.15 πμ.

Στην ΠΕ Κοζάνης οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στον Δήμο Εορδαίας και στον Δήμο Βοίου, ενώ στους Δήμους Κοζάνης, Βελβεντού και Σερβίων τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10.00 πμ.

Στην ΠΕ Καστοριάς και στους δήμους Άργους Ορεστικού και Νεστορίου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ, ενώ στον δήμο Καστοριάς η έναρξη θα γίνει στις 10 πμ.

Στην ΠΕ Γρεβενών και στους δύο δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10.00 πμ.

Εύβοια

Στην Εύβοια από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου κλειστά θα είναι τα σχολεία των δήμων Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας, Διρφύων-Μεσσαπίων.

Από τη Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη των δήμων Χαλκιδέων, Ερέτριας και Σκύρου.

Ειδικότερα, κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκιδέων,

α) των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων μέχρι και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

β) των Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων μέχρι και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Σάμος

Στη Σάμο με την απόφαση των δημάρχων του νησιού, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη.

Ξάνθη

Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Ξάνθης, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, εξαιτίας του πολικού ψύχους που θα επικρατήσει στην περιοχή.

Μαγνησία

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, λόγω ιδιαιτέρα χαμηλών θερμοκρασιών και έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Φθιώτιδα

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών εκδόθηκε απόφαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας που ορίζει τη μη λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Φθιώτιδας και την την Τρίτη. Παράλληλα, οι παιδικοί σταθμοί του Νομού Φθιώτιδας θα είναι κλειστοί και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2021.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Κρήτης εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Ηράκλειο

Απόφαση να μείνουν κλειστά και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία, έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Η απόφαση αφορά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αναστολή λειτουργείας των σχολείων αποφασίστηκε «εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19». Με απόφαση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, κλειστοί θα παραμείνουν την Τρίτη και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί Ηρακλείου.

Δήμος Ρεθύμνου

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας του και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής, με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Α’θμιας Εκπ/σης κ. Λ. Καρβούνη και Β’ θμιας Εκπ/σης κ. Ι. Γαζανού, ανακοινώνουν ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα παραμείνουν και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η κοινή απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν το προσεχές διήμερο στο Ρέθυμνο. Με προτεραιότητα την ασφάλεια και υγεία των μαθητών, τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ρεθύμνης θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Χανιά

Κλειστά στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία, ενώ ανεστάλη, με απόφαση της πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης, η διεξαγωγή εξετάσεων για σήμερα και την Τρίτη.

Δήμος Γόρτυνας

Λόγω της χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στις Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, του Δήμου Γόρτυνας και λαμβάνοντας υπόψη την πρόγνωση της ΕΜΥ όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις παραπάνω Δημοτικές Ενότητες θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 25/1, για προληπτικούς λόγους, για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Στις Δ.Ε. Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε περίπτωση, ωστόσο, που τα έντονα καιρικά φαινόμενα επεκταθούν και σε αυτές τις Δημοτικές Ενότητες και αν προκύψουν προβλήματα σχετικά με την λειτουργία των σχολείων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δήμος Μυλοποτάμου

Με απόφαση Δημάρχου, όλα τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αντίστοιχη απόφαση ισχύει και για του Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλο τον Δήμο Μυλοποτάμου.

Δωδεκάνησα, Κυκλάδες

Κλειστά θα είναι σήμερα και την Τρίτη όλα τα σχολεία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ