Κακοκαιρία Ελπίδα: Σε ποιους δρόμους υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ


Η κακοκαιρία Ελπίδα έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και διακοπές κυκλοφορίας στην Αττική

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και το πρωί της Τρίτης σε αρκετούς δρόμους και λεωφόρους της Αττικής λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή του συνιστά στους πολίτες για την κυκλοφορία των οχημάτων τους στην Αττική σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, να γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Όπως αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση, «οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, να πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες».

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν ακόμα στη Μεσογείων με οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί και δεκάδες να είναι τα οχήματα τα οποία είναι παρατημένα στην άκρη λόγω της αδυναμίας τους να μετακινηθούν από τον χιονιά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της τροχαίας η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στη Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην Περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αντίθετα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και λεωφορείων, στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από την 56,728η χ/θ (κόμβος Σχηματαρίου), έως την 135,715η χ/θ (διόδια Τραγάνας), διεξάγεται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ομοίως, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και λεωφορείων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και στο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ (κόμβος Σχηματαρίου), έως την 11,000η χ/θ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας).

Στα ανωτέρω οδικά δίκτυα, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, άνω των (3,5) τόνων.

Η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και λεωφορείων, στο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, από την 135,715η χ/θ (διόδια Τραγάνας), έως την 242,079 χ/θ (Α/Κ Ραχών), αποκαταστάθηκε πλήρως, ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, άνω των (3,5) τόνων, στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με προβλήματα αναμένεται να λειτουργήσουν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.
Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ

Σε ό,τι αφορά την λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς:

  • Στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας, τα δρομολόγια θα γίνονται στο τμήμα Πειραιάς – Αττική και αντίστροφα.
  • Στις γραμμές 2&3 του Μετρό οι συρμοί θα κυκλοφορούν κανονικά από την έναρξη της λειτουργίας ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.
  • Οι συρμοί του Τραμ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους και στις 2 γραμμές στις 8 το πρωί.

Την ίδιά ώρα περισσότερες από 1000 είναι οι κλήσεις που έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής εξαιτίας της κακοκαιρίας, με τις κλήσεις για κοπές δέντρων στην Αττική να είναι πάνω από 500.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ