Βρετανία: Νέες αποκαλύψεις – Το πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown που «καίει» τον Μπόρις Τζόνσον


Βρετανία: Οι αποκαλύψεις για ένα ακόμη πάρτι την περίοδο του lockdown, αυτή τη φορά για τα γενέθλιά του «καίνε» τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που δέχεται πλέον τεράστιες πιέσεις να παραιτηθεί

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνει πλέον το σκάνδαλο partygate στη Βρετανία, όπου συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις παραβιάσεις των κανόνων και τα διπλά μέτρα και σταθμά που φαίνεται πως ίσχυαν εν μέσω αυστηρής καραντίνας για το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ και τον ίδιο τον Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας οργάνωσε πάρτι γενεθλίων, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown κατά της Covid-19, τον Ιούνιο του 2020, όταν οι κοινωνικές συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύονταν, αποκάλυψε χθες (24/1) το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV News.

Το προσωπικό «συγκεντρώθηκε για λίγο» για να «ευχηθεί χρόνια πολλά στον πρωθυπουργό », ο οποίος έδωσε το παρών εκεί «για λιγότερο από 10 λεπτά». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η σύζυγός του Τζόνσον, Κάρι, φέρεται να βοήθησε στο να οργανωθεί το πάρτι, το απόγευμα της 19ης Ιουνίου που έλαβε χώρα στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου λίγο μετά τις 14:00. Ήταν μάλιστα…έκπληξη για τον Μπόρις Τζόνσον ο οποίος επέστρεφε από ένα επίσημο ταξίδι σε ένα σχολείο στο Χέρτφορντσάιρ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν έως και 30 άνθρωποι, ενώ μεταξύ των καλεσμένων ήταν η αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Λούλου Λάιτλ, που ανέλαβε την πανάκριβη ανακαίνιση του διαμερίσματος του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, με αμφιλεγόμενη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες οικογενειακοί φίλοι είχαν φιλοξενηθεί στην πρωθυπουργική κατοικία εκείνο το βράδυ. «Είναι απολύτως ψευδές. Σε συμφωνία με τους κανονισμούς εκείνης της εποχής, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε έναν μικρό αριθμό μελών της οικογένειάς του σε εξωτερικό χώρο εκείνη τη βραδιά», λέει η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιουστίς αρνήθηκε επίσης ότι 30 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, λέγοντας ότι περίπου 10 άτομα ευχήθηκαν στον πρωθυπουργό, με σεβασμό στα μέτρα και τους κανονισμούς.

Μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, είπε: «Καταλαβαίνω ότι ήταν κυριολεκτικά απλώς μια τούρτα γενεθλίων που του έφεραν στο τέλος της ημέρας. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με κάποιες από τις πιο σοβαρές κατηγορίες που διερευνώνται. Νομίζω ότι ορισμένοι από αυτούς τους ισχυρισμούς γύρω από τα πάρτι έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο».

Το ρεπορτάζ εντείνει την πίεση στον Τζόνσον να παραιτηθεί με αφορμή μια σειρά συναθροίσεων στην Ντάουνινγκ Στριτ, κατά τις οποίες όπως όλα δείχνουν παραβιάστηκε το lockdown κατά της Covid-19, που είχε επιβάλει η ίδια η βρετανική κυβέρνηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ