Και ο Καραμανλής βάζει στο στόχαστρο την Αττική Οδό – «Θα αποδοθούν ευθύνες»


Στην Αττική Οδό τα… έριξε και ο Κώστας Καραμανλής για το χάος της Δευτέρας

Συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης για την ταλαιπωρία που έζησαν στην Αττική Οδό χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Να τονίσω ότι εκ μέρους της κυβέρνησης ζητήσαμε συγγνώμη απ’ όσους ταλαιπωρήθηκαν», τόνισε αρχικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και επέρριψε τις ευθύνες στην Αττική Οδό:

Πρόκειται για ένα ακραίο φαινόμενο αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα πάντα. Είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις απ’ όλους τους παραχωρησιούχους ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην ζήσουμε αυτές τις εικόνες ντροπής, ωστόσο αυτό δεν έγινε. Ο παραχωρησιούχος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία και τη συντήρησης του δρόμου. Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε.

«Για πρώτη φορά είδαμε ότι πέρα από το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει για να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν, έγινε ένα βήμα που δεν έχει γίνει ποτέ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ήρθε ο πρωθυπουργός και ζήτησε να καταβληθούν 2.000 ευρώ», πρόσθεσε ο υπουργός. και διευκρίνισε ότι τα 2.000 ευρώ δεν αποστερούν το δικαίωμα από τους πολίτες να κινηθούν νομικά κατά της Αττικής Οδού.

«Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτά που έγιναν χθες. Ευθύνες υπάρχουν και θα αποδοθούν. Αύριο θα υπάρξει υπουργικό συμβούλιο και θα αποδοθούν ευθύνες», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ