Πανδημία, πυρκαγιές, χιόνια – Τη μόνιμη αποτυχία Μητσοτάκη επιχειρεί να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ


«Δεν φταίει κανένας τους, ποτέ και για τίποτα. Όλα τα πρωτόγνωρα φαινόμενα, συμβαίνουν μόνο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», σχολίασε στο Newsbomb.gr ένας εκ των στενότερων συνεργατών του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Το χάος που προκλήθηκε στην Αττική -και όχι μόνο- εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ήταν αναμφίβολα μία ήττα του κρατικού μηχανισμού, που παρά το γεγονός ότι γνώριζε εδώ και πολλές ημέρες πως η πρωτεύουσα θα βρίσκονταν αντιμέτωπη έναν βαρύ χιονιά, φάνηκε να πιάνεται απροετοίμαστος.

Όμως, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Είναι κάτι άλλο. Στην περίπτωση του λεγόμενου «επιτελικού» κράτους και του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι «ανικανότητα και μάλιστα μόνιμη». Αυτό, τουλάχιστον ισχυρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, έχουν αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις κρίσεις που διαχειρίστηκαν, γεγονός που αν μη τι άλλο δείχνει πλήρη ανεπάρκεια, σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Ξεκινώντας από τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες 48 ώρες, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, κάνουν λόγο για πρωτοφανείς σκηνές. Οδηγοί να έχουν εγκλωβιστεί για ώρες σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας (Αττική Οδός, Κατεχάκη, Μεσογείων, Μαραθώνος) και το κράτος να απουσιάζει επιδεικτικά.

Απών από την κρίση, ισχυρίζονται ότι ήταν πρώτος από όλους, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τονίζουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η χώρα «παρέλυσε» για δύο 24ωρα και ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε πουθενά, με σκοπό να «διασώσει» την επικοινωνιακή του εικόνα.

Την ίδια στιγμή, οι «υπουργοί – μαριονέτες» -έτσι τους χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- με δημόσιες τοποθετήσεις τους, προσπαθούσαν να πείσουν τους τηλεθεατές των δελτίων ειδήσεων όπου εμφανίστηκαν, ότι όλα πήγαν καλά και πως ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε πλήρως στα καθήκοντα του, προκαλώντας την οργή των πολιτών.

«Δεν φταίει κανένας τους, ποτέ και για τίποτα. Όλα τα πρωτόγνωρα φαινόμενα, συμβαίνουν μόνο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», σχολίασε στο Newsbomb.gr ένας εκ των στενότερων συνεργατών του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι τα όσα ζήσαμε τις τελευταίες ώρες, αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας, αφού κατάφερε να φέρει στη χώρα μας το αρνητικό ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, αφού αρνήθηκε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της.

Απέτυχε να προστατεύσει φυσικό περιβάλλον και περιουσίες το καλοκαίρι που πέρασε, αφήνοντας τις καταστροφικές πυρκαγιές να καίνε για μέρες ολόκληρες, με μοναδική στρατηγική η φωτιά να σταματήσει στη θάλασσα.

Απέτυχε να αποκρούσει την ακρίβεια, απέτυχε κατά την περσινή κακοκαιρία, απέτυχε στις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει ότι απέτυχε σε όλα.

Πέτυχε μόνο, συνεχίζουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνει «δωράκια» σε επιχειρηματίες φίλους, να τσακίσουν τις εργασιακές σχέσεις υπέρ των απαιτήσεων της εργοδοσίας, να κάνουν απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων.

Από όλα τα παραπάνω, γίνεται απόλυτα σαφές ότι η Κουμουνδούρου θα επιμείνει στο να ζητάει την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών το συντομότερο δυνατό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ