Κύμα Omicron: Πλήττει σκληρά τα Τσεχικά νοσοκομεία


Κύμα Omicron: Υπάρχει ένα ρεκόρ λοιμώξεων που προκαλείται από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή όμικρον στην Τσεχική Δημοκρατία ΠΡΑΓΑ — Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στην Τσεχική Δημοκρατία έχει αρχίσει να αυξάνεται εν μέσω αύξησης ρεκόρ των λοιμώξεων λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής όμικρον.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των νοσηλευομένων αυξήθηκε σε 1.695 τη Δευτέρα, από 1.537 την προηγούμενη ημέρα. Είχε μειωθεί από τις 6 Δεκεμβρίου όταν το προηγούμενο κύμα, που προκλήθηκε από την παραλλαγή δέλτα, κορυφώθηκε σε 7.135 άτομα που χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η παραλλαγή Omicron εξαπλώνεται ακόμα πιο εύκολα από άλλα στελέχη του κορωνοϊού.

Επίσης, μολύνει ευκολότερα όσους έχουν εμβολιαστεί ή είχαν μολυνθεί στο παρελθόν από προηγούμενες εκδόσεις του ιού. Ωστόσο, πρώιμες μελέτες δείχνουν ότι η omicron είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, ειδικά για εκείνους που έχουν κάνει δύο εμβολιασμούς και έναν αναμνηστικό.

Προβλέποντας την άνοδο, η τσεχική κυβέρνηση μείωσε τους περιορισμούς απομόνωσης για όσους βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 από 14 σε πέντε ημέρες και επίσης μείωσε ομοίως τους χρόνους καραντίνας για στενές επαφές μολυσμένων ατόμων.

Αποφάσισε επίσης να επιτρέψει στους εργαζόμενους σε υγειονομική περίθαλψη και γηροκομεία που δεν έχουν συμπτώματα της COVID-19 να παραμείνουν στην εργασία τους ακόμα κι αν βγουν θετικοί. Η Τσεχική Δημοκρατία, ένα έθνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 10,7 εκατομμύρια ανθρώπους, έχει δει πάνω από 37.000 ασθενείς με COVID-19 να πεθαίνουν στην πανδημία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ