Καρκίνος: Οι 4 κανόνες διατροφής που θα σας προστατέψουν


Συγκεκριμένη διατροφή που θα εγγυηθεί πως δεν θα μας χτυπήσει την πόρτα ο καρκίνος δεν υπάρχει. Όμως, μια ισορροπημένη διατροφή με δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά, μπορεί να κρατήσει μακριά τον καρκίνο σε βάθος χρόνου.

Η αποφυγή της έκθεσης σε τοξίνες, στρες, αλκοόλ και καπνό, είναι παράγοντες που επίσης συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου.

Με ποιες τροφές θα μείνει μακριά ο καρκίνος:

  • Μακριά από τοξίνες: Το πρώτο βήμα για να προστατεύσετε το σώμα σας από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, είναι η εξάλειψη των τοξινών που εισέρχονται σε αυτό χωρίς να το καταλαβαίνετε. Φαινομενικά ακίνδυνα προϊόντα ομορφιάς, συχνά περιέχουν καρκινογόνους παράγοντες.
  • Αποφεύγετε το καμένο φαγητό: Το ακρυλαμίδιο σχηματίζεται στο πολύ τηγανισμένο και ξεροψημένο φαγητό και η έκθεση σε αυτό αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου.
  • Αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές: Λόγω χαμηλού κόστους και διαθεσιμότητας, το σιτάρι και το καλαμπόκι επιδοτούνται και πωλούνται με τη μορφή επεξεργασμένων προϊόντων. Περιέχουν όμως πολλά φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και βαρέα μέταλλα. Τα οργανικά ολικής άλεσης προϊόντα αποτελούν βασικό κομμάτι μιας αντικαρκινικής διατροφής για τη διατήρηση της υγείας.
  • Τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες: Για να καταπολεμήσετε τις πιθανότητες καρκίνου, είναι σημαντικό να τρώτε τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κέιλ και το λάχανο. Τα σταυρανθή λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο του μαστού, του εντέρου, του προστάτη και του ορθού. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες C και A αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το ανοσοποιητικό. Το σκόρδο, το πράσινο τσάι και το ελαιόλαδο, μειώνουν τη φλεγμονή και προλαμβάνουν τις βλάβες του ανοσοποιητικού. Και κατά συνέπεια τον καρκίνο. Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο σε συνδυασμό με βιταμίνη D3 προλαμβάνουν τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ