Πράκτορες ΟΠΑΠ: Ζητούν την άρση του μέτρου για λειτουργία μόνο με εμβολιασμένους πελάτες


Με επιστολή τους στους υπουργούς Ανάπτυξης και Επικρατείας, οι πράκτορες ΟΠΑΠ ζητούν να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των καταστημάτων τους καθώς υποχρεώνονται να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες.

Την άμεση άρση του μέτρου που επιβάλλει στα καταστήματα ΟΠΑΠ να λειτουργούν αποκλειστικά με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες ζητούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκερτσο.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νικόλαο Παπαθανάση και στον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήριο Αναγνωστόπουλο.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Στην ΠΟΕΠΠΠ, πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ ότι υπάρχουν εν εξελίξει συζητήσεις περί χαλάρωσης κάποιων εκ των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για διάφορους κλάδους της αγοράς. Στην πλειοψηφία του Τύπου, μάλιστα, τονίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα και σενάρια για ηπιότερα μέτρα είναι υπό αξιολόγηση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά θα επικρατήσει η λογική και θα διορθωθεί η αδικία που εδώ και εβδομάδες υφίστανται τα καταστήματα του δικτύου της ΟΠΑΠ, τα οποία αποτελούν τη μοναδική οργανωμένη εμπορική αλυσίδα στην Ελλάδα, στην οποία επιβάλλεται να λειτουργεί αποκλειστικά με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες, όταν όλο το λιανεμπόριο μπορεί να εξυπηρετεί και μη εμβολιασμένους, με rapid test.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε επικοινωνήσει με κυβερνητικά κλιμάκια αμέτρητες φορές – ήδη πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων – κι έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις για την άρση αυτού του αδικαιολόγητου μέτρου, αλλά καμία κίνηση δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι σήμερα.

Η άμεση άρση αυτού του εξαιρετικά άδικου μέτρου, το οποίο οδηγεί σε σημαντικότατη μείωση των εσόδων των καταστημάτων μας, είναι επιτακτική.

Ελπίζουμε ότι το κατά κοινή ομολογία λογικό αίτημα μας θα ικανοποιηθεί και επιτέλους θα δοθεί μια λύση για τα 4.000 πρακτορεία της ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα, που έχουν φτάσει στα όρια τους.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ