Κορωνοϊός εποχική γρίπη: Η απειλή θα εξασθενήσει μόλις η Covid αντιμετωπίζεται σαν τη γρίπη

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού μπαίνει στον τρίτο χρόνο της, μια νέα δημοσκόπηση του Κέντρου Έρευνας Δημοσίων Υποθέσεων του Associated Press-NORC δείχνει κάτι πολύ παράξενο. Πιο συγκεκριμένα, μόνο μια μικρή μειοψηφία Αμερικανών χρειάζεται να εξαλειφθεί σε μεγάλο βαθμό η COVID-19 προτού θεωρήσει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία έχει τελειώσει. Αντίθετα, το 83% από τους 1.161 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα έβλεπαν την πανδημία ως παρελθόν όταν ο ιός εξελιχθεί σε μια λιγότερο σοβαρή, περιστασιακή παρουσία στη ζωή. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει με την εποχική γρίπη. Αυτή είναι η άποψη πολλών ειδικών στη δημόσια υγεία και των χωρών που πιέζουν για πολιτικές “ζωής με τον κορωνοϊό” μόλις ο ιός γίνει ενδημικός ή σε “ένα σημείο στο οποίο η μόλυνση δεν είναι πλέον απρόβλεπτα διαταρακτική”. Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον Ιανουάριο προειδοποίησε ενάντια στη θεραπεία της Covid ως ενδημική ασθένεια.

Άλλα ευρήματα για τον κορωνοϊό που παρουσιάζουν ενδιαφέρον

  • Το 73% των ερωτηθέντων είπε ότι ο εμβολιασμός είναι σημαντικός για τον τερματισμό της πανδημίας.
  • Την ίδια στιγμή, οι Δημοκρατικοί είχαν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από τους Ρεπουμπλικάνους να πιστέψουν ότι ο εκτεταμένος εμβολιασμός είναι απαραίτητος.
  • Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε υπερπαραγωγικά 6,9% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021.
  • Ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2022 μπορεί να αποδυναμωθεί από την παραλλαγή Όμικρον, οι οικονομολόγοι προβλέπουν μια πιο ρομαντική εικόνα για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
  • Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών αγνόησε επανειλημμένα τις συστάσεις για τη βελτίωση της αντιμετώπισης της πανδημίας και διατρέχει υψηλό κίνδυνο κακής διαχείρισης μιας μελλοντικής κρίσης, σύμφωνα με κυβερνητικό φύλακα.
  • Παράλληλα, το Πεκίνο έθεσε περισσότερες γειτονιές σε lockdown και αύξησε τα μαζικά τεστ για να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού, με μόλις μία εβδομάδα πριν από τους Χειμερινούς Αγώνες του 2022.
  • Εξήντα και πλέον κρούσματα που παρουσιάζουν συμπτώματα έχουν αναφερθεί στην κινεζική πρωτεύουσα από τα μέσα Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ