Κορονοϊός: Οκτώ νεκροί σε 3 ημέρες στο Νοσοκομείο Σερρών – Τι λέει ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας


«Μαύρο» τριήμερο καταγράφηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών καθώς από το Σάββατο(29/1) μέχρι και σήμερα 8 άνθρωποι συνολικά έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό.

«Το πρώτο και βασικό αίτιο, αφορά τον μεγάλο αριθμό των μη εμβολιασμένων πολιτών στην περιοχή μας. Το γεγονός αυτό πλαισιώνεται από τη μη έγκαιρη προσέλευση των ανθρώπων που νοσούν στο νοσοκομείο. Έρχονται σχεδόν πάντα σε βαριά κατάσταση. Και φυσικά σημαντικό ρόλο παίζουν και τα υποκείμενα νοσήματα», υπογράμμισε στο grtimes ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών, Δημήτρης Μπαλαξής.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως κατά συντριπτική πλειοψηφία «τα θύματα από επιπλοκές του κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στο νοσοκομείο είναι μη εμβολιασμένα, ενώ κάποια από αυτά και σε προχωρημένη ηλικία. Φυσικά υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που είναι σε μικρή ηλικία και χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Εκείνο όμως που παραμένει σημαντικό, είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί».

Την ίδια ώρα πάντως, η πίεση στο νοσοκομείο φαίνεται να είναι πτωτική, καθώς, «αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις συνανθρώπους μας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρητικότητας 10 κλινών, ενώ 21 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε απλές κλίνες. Ταυτόχρονα, έχουν σταματήσει και οι διακομιδές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο Δημήτρης Μπαλαξής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ