Οι… Σκρουτζ των Χριστουγέννων: Με αυτά τα ζώδια θα περάσεις χάλια στο ρεβεγιόν!


Ας δούμε. όμως, ποιος είναι ο «βασιλιάς» του γιορτινού τραπεζιού και ποιους πρέπει ν’ αποφεύγεις

Και έτσι ξαφνικά μπήκαμε στον Δεκέμβριο, γεγονός το οποίο σημαίνει μόνο ένα πράγμα και το ξέρεις καλά. Γιορτές! Φωτάκια, τραπέζια, διασκέδαση, ποτά, ζώδια… Ναι, ναι είπα ζώδια και σήμερα θα απευθυνθώ σε σένα, σε σένα που -εγώ-δεν-τα-πιστεύω-αυτά-για-πλάκα-τα-διαβάζω.  

Σύμφωνοι, αλλά μην μου είσαι κανένας Καρκίνος που δεν ξέρει να μαγειρεύει, δεν ακούει τα παιδικά γέλια σαν τραγούδι αγγέλων και δεν δίνει την ζωή του όλη για τα γιορτινά τραπέζια και μου χαλάσεις την έρευνα, ναι;  

Ας δούμε λοιπόν, ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες για να περάσει το γιορτινό τραπέζι κάθε ζώδιο.  

Κριός 

Του αρέσει η παράδοση παρόλο που το παίζει προοδευτικός σε όλα τα άλλα, με τα οικογενειακά τραπέζια να είναι από τα αγαπημένα του πράγματα, αρκεί να τα οργανώνει αυτός. Όμως, επειδή το πολύ απλό δεν ταιριάζει στον Κριό, θέλω να προετοιμαστείς για το ότι κάτι θα κάνει για να σε εντυπωσιάσει, μα θα ντυθεί Άγιος Βασίλης και θα «σκάσει» μέσα από το τζάκι, μα θα εμφανιστεί σαν Άγγελος και θα βγει από το ταβάνι, κάτι σίγουρα θα συμβεί.

Και για να μην βαριόμαστε, θα ανοίξει και 1, 2, 3, 133 κουβέντες για πολυδιάστατα θέματα, ώστε να μπορεί να τσακωθεί και να επιβάλλει την ολόσωστη -τι εννοείς;- γνώμη του σε περισσότερα άτομα.  

Φιλική συμβουλή: Μην παίξεις μαζί του κάποιο παιχνίδι σε αυτά τα τραπέζια. Το «παίζουμε για να περάσουμε καλά», ηχεί ως ξεκαρδιστικό αστείο στα αυτιά του Κριού. ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ.

Οι... Σκρουτζ των Χριστουγέννων: Με αυτά τα ζώδια θα περάσεις χάλια στο ρεβεγιόν!

Ταύρος 

Δεν είναι αυτός ο βασιλιάς του γιορτινού τραπεζιού κόντρα στις προβλέψεις αλλά σίγουρα είναι κάτι κοντινό, όπως Δούκας. Ο Ταύρος θα σηκωθεί πουρνό – πουρνό, να αγοράσει τα καλύτερα υλικά για το εορταστικό τραπέζι, καθώς και θεματικά δωράκια για όλους τους καλεσμένους του. Αυτή η μέρα δεν είναι παίξε – γέλασε, θέλει ατμόσφαιρα Χριστουγέννων μέχρι να την σιχαθεί το είναι σου, έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος θα ακούγεται συνεχώς η μουσική που αρμόζει στο repeat.

Να ξέρεις πως δεν σε παίρνει να αμφισβητήσεις κάτι από αυτά που έχει φτιάξει, γιατί οι γευστικοί κάλυκες του Ταύρου είναι μακράν καλύτεροι από τους δικούς σου μικρή και ταπεινή καλεσμένη, δεν το ήξερες;  

Φιλική συμβουλή: Μην τον θίξεις για κάτι που έκανε γιατί η ωριμότητα δεν κατοίκησε ποτέ εκεί. Θα κατεβάσει μούτρα, θα τον πιάσουν τα ενοχικά του ότι φταίει μέχρι και για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και θα συνέλθει τα επόμενα Χριστούγεννα. Kαι αν.  

Δίδυμος 

Έλα παιδιά, ένας – ένας όχι όλοι μαζί. Τi εννοείτε είστε 187 άτομα καλεσμένοι στο τραπέζι του Διδύμου; Α είστε όλοι φίλοι του, οk περάστε. Το ιδανικό για αυτό το ζώδιο δεν θα ήταν να οργανώσει εκείνος το τραπέζι και να κλειστεί μέσα. Θα ήθελε να πάει μια εκδρομή να διασκεδάσει, να μιλήσει, να γνωρίσει κόσμο (και να ξαναμιλήσει), αλλά δεν θα πέσει και σε κατάθλιψη αν γίνει οικοδεσπότης σε εορταστικό τραπέζι, απλώς θα είναι όπως του πρέπει.

Με άτομα που ίσως να έχει πει ένα γεια το 2006 αλλά στέλνουν χρόνια πολλά κάθε χρόνο στο fb άρα γιατί να μην τους καλέσει τα Χριστούγεννα, με όλο, όλο το σόι, από τριτοξάδερφα μέχρι συγγενείς που βρήκε στο Πάμε Πακέτο από την Αυστραλία, με ένα τραπέζι που θα έχει πιο πολλά από τα πάντα και μια διακόσμηση που θα προκαλεί το λιγότερο ένα μικρό επιληπτικό σοκ. 

Φιλική συμβουλή: Μην πας με μούτρα σε τραπέζι Διδύμου, για το καλό σου το λέω. Θα βάλει σκοπό της ζωής του να σε κάνει να κοινωνικοποιηθείς, να γνωριστείς ίσως και να λογοδοθείς με κάποιον από εκεί, γιατί «κανείς δεν είναι στεναχωρημένος τις γιορτές, κατάλαβες;».

Και ποιος σε σώζει με 187 άτομα εκεί.

Οι... Σκρουτζ των Χριστουγέννων: Με αυτά τα ζώδια θα περάσεις χάλια στο ρεβεγιόν!

And the Oscar goes to… 

Καρκίνος 

Έχουμε νικητή, έχουμε βασιλιά, έχουμε ένα από τα καλύτερα εορταστικά τραπέζια που θα ζήσεις ποτέ και θα έχεις να το διηγείσαι στα εγγόνια σου. Υπερβάλλω; Άκουσε με, αν ο Καρκίνος μπορούσε να στολίσει το σπίτι του, με το που έβγαινε από την τελευταία του βουτιά τον Αύγουστο, θα το έκανε. Ζει για τα Χριστούγεννα!  

Θα μαγειρεύει μια εβδομάδα πριν για να είναι όλα στην εντέλεια και θα φροντίσει να δημιουργήσει εδέσματα που θα ικανοποιούν κάθε προτίμηση, κάθε καλεσμένου. Ναι φυσικά. Θα ανάψει το τζάκι, θα έχει παντοφλίτσες για όλους σε χριστουγεννιάτικα designs, ενώ τρώνε θα πασπαλίζει πάνω τους λίγο ψεύτικο χιόνι για να τους βάλει στην ατμόσφαιρα και στο τέλος θα τους δώσει την σπιτική μαρμελάδα κάστανο που θα έχει φτιάξει, για να θυμάσαι για πάντα who is the boss of Christmas. 

Φιλική συμβουλή: Μην τολμήσεις να του πεις ότι δεν μπορείς να φας άλλο γιατί το πιο πιθανό είναι να σε γεμίσει όπως γέμισε την υπερπεντανόστιμη του γαλοπούλα. Όπως φυσικά, μην τολμήσεις να του προτείνεις να φάτε έξω τα Χριστούγεννα, καλύτερα να τον μαχαιρώσεις στην καρδιά. Βασικά είναι το ίδιο για τον Καρκίνο.  

Λέων 

Αρχικά, θέλω να χειροκροτήσεις. Έλα χειροκρότησε, κάνε της την χάρη. Τσάμπα πήγε και έβαλε την κόκκινη τουαλέτα, το δεκάποντο και αγόρασε 120 αλεξανδρινά σε κάθε γωνία του σπιτιού; Τι μας νοιάζει αν έχει μαγειρέματα και προετοιμασίες, λυπάμαι, χάσατε.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, ο Λέων δεν θα μαγειρέψει, θα έχει εφοδιαστεί με το καλύτερο catering της πόλης, με τα λεφτά να μην τον αφορούν καθόλου. Θα έχει γεμίσει το σπίτι με τα πιο εντυπωσιακά χρυσά και κόκκινα στολίδια, θα έχει κλείσει Dj για να παίζει μουσική μέχρι να φύγει και ο τελευταίος καλεσμένος, γιατί το YouTube είναι για τον κοσμάκη, και φυσικά, θα έχει γεμίσει το σπίτι με φωτογραφίες του, ώστε να μπορείς να τον θαυμάσεις ανά πάσα στιγμή.  

Φιλική συμβουλή: Μην πας με απλό outfit σε τραπέζι Λέοντα. Ναι αυτός θα λάμπει σίγουρα πιο πολύ και από το Άστρο των Χριστουγέννων και δεν συναγωνίζεται αλλά και εσύ φρόντισε να βάλεις ένα ρούχο ανάλογο μικρών βραβείων, ας μην είσαι οσκαρική, το δεχόμαστε.  

Οι... Σκρουτζ των Χριστουγέννων: Με αυτά τα ζώδια θα περάσεις χάλια στο ρεβεγιόν!

Παρθένος 

Τα αγαπάει τα Χριστούγεννα. Στον κόσμο λέει πως του αρέσουν για τους κλασσικούς λόγους, φωτάκια, τραπέζια, δώρα… Άστα αυτά Παρθένε. Τα Χριστούγεννα και δη το εορταστικό τραπέζι είναι η πιο τέλεια ευκαιρία του χρόνου, για να βγάλεις όλο τον ψυχαναγκασμό που έχεις με την οργάνωση.  

Θα έχει παραταγμένα όλα τα φαγητά που θα πρωταγωνιστήσουν ανάλογα με την ώρα εμφάνισης στο τραπέζι, θα έχει αριθμημένες τις καρέκλες των καλεσμένων και βρε τυχερέ καλεσμένε, θα είναι η πρώτη φορά που αν κάτι σου πέσει κάτω, θα μπορείς πανεύκολα να το φας, γιατί το πάτωμα του Παρθένου είναι πιο καθαρό και από τον ουρανό που αστραπές δεν φοβάται.

Φυσικά και θα υπάρχουν αυτά τα εξαιρετικά fashionable -καθόλου όμως- καλύμματα για τα παπούτσια σου, γιατί είπαμε φιλόξενος, φιλόξενος αλλά μέχρι ένα σημείο. 

Φιλική συμβουλή: Μην διανοηθείς να αργήσεις σε τραπέζι Παρθένου καθώς όλα είναι υπολογισμένα με μαθηματική ακρίβεια και θα του χαλάσεις όλη τη μέρα. Όπως επίσης μην διανοηθείς και να μην σκουπίσεις τα πόδια σου στο χαλάκι που θα έχει -φυσικά- πριν από το κανονικό χαλάκι έξω από την πόρτα του.  

Ζυγός 

Αχ, εορταστικό τραπέζι. Θα το οργανώσει τόσο ωραία, θα καλέσει φίλους, θα φάνε, θα πιούνε, θα διασκεδάσουν και θα παίζουν επιτραπέζια, αλλά τι είναι αυτό που ακούγεται, τηλέφωνο; Α είναι η άλλη μισή παρέα σε ένα ταβερνάκι εδώ πιο δίπλα. Και εκεί ξεκινάει ένα συναισθηματικό roller coaster στο κεφάλι του Ζυγού.

-Να πάμε, να μην πάμε και τι θα γίνει τόσος κόσμος εδώ και αν πάμε και έχουν φύγει οι άλλοι, και αν έχουν μείνει αλλά δεν έχει χώρο να κάτσουμε όλοι;  

Εγώ θα σου πω τι θα γίνει. Θα πάρει όλο τον κόσμο που έχει σπίτι και θα πάνε, και μετά θα χτυπήσει πάλι το κινητό και θα είναι ακόμα μια παρέα σε ένα νυχτερινό μαγαζί και θα πάνε και εκεί. Γιατί ο Ζυγός καλύτερα να πεθάνει, παρά να μην ικανοποιήσει όλα τα γούστα των φίλων του και φυσικά τους 32 εαυτούς που κουβαλάει μέσα του. 

Φιλική συμβουλή: Μην και δεν του δείξεις την αγάπη σου αυτές τις μέρες, γιατί Χριστούγεννα χωρίς υπερβολικές δηλώσεις λατρείας, ίσον κατάθλιψη για αυτό το ζώδιο. Δεν είμαστε για να ενισχύσουμε τις ανασφάλειες του Ζυγού χριστουγεννιάτικα, ναι; 

Οι... Σκρουτζ των Χριστουγέννων: Με αυτά τα ζώδια θα περάσεις χάλια στο ρεβεγιόν!

Σκορπιός 

Hello darkness my old friend. Αυτό γυρίζει στο μυαλό του Σκορπιού, αφού δεν είναι το christmas spirit το ίδιο και κάπως όλα είναι μπερδεμένα μέσα του. Δεν είναι πως δεν θέλει να καλέσει τους φίλους του να φάνε και να διασκεδάσουν, απλώς όχι επειδή σήμερα είναι 25 Δεκεμβρίου.  

Έτσι, δεν θα μαγειρέψει χριστουγεννιάτικα εδέσματα, αλλά οτιδήποτε άλλο, δεν θα υπερστολίσει το σπίτι του, ίσως να βάλει κάποια διακριτικά φωτάκια που θα μπορούσαν να σταθούν οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου,  γιατί πολύ απλά δεν θέλει να συμμετάσχει σε όλη αυτή την επιτηδευμένη χαρά.  

Φιλική συμβουλή: Μην προσπαθήσεις να του φέρεις με το ζόρι το christmas joy, μέσα από τραγουδάκια, γκι και αναλύσεις για το πνεύμα των γιορτών, γιατί μόνο τυχαία δεν έχει βγει πως ο Σκορπιός είναι το πιο εκδικητικό ζώδιο. 

Τοξότης  

«Que te la pongo, que te la pongo», α μισό λεπτό γιατί γιορτάζουμε; Α καλέ Χριστούγεννα είναι! Εντάξει το ‘χεις Τοξότη; Δεν τον αφορά ποια γιορτή είναι, φτάνει που είναι γιορτή, φτάνει που υπάρχει κέφι, χαρά και παντού χαμόγελα. Θα στολίσει αρχικά τον εαυτό του, αφού θα κυκλοφορεί χωρίς να τον αφορά τι θα πει ο κόσμος, λες και τον ένοιαζε ποτέ, με γιρλάντες και χριστουγεννιάτικες μπάλες πάνω του.

Θα αγοράσει λαχείο και θα τάξει σε όλους ένα δώρο, ενώ θα αρχίσει να ονειρεύεται τι θα κάνει με τα δικά του λεφτά. Μα φυσικά, ένα βανάκι με φούξια γρανίτες να γυρίζει όλον τον κόσμο. Και εκεί είναι που χτυπάει το κουδούνι, έχουν έρθει οι καλεσμένοι του για το εορταστικό τραπέζι και ο Τοξότης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Αλλά δεν πειράζει γιατί θα βρει λύση και αν υπάρχει ένα μόνο μαγαζί στην πόλη που κάνει delivery εκείνη τη μέρα, μόνο ένας Τοξότης θα το βρει, αφού η τύχη του καταντάει εκνευριστική.   

Φιλική συμβουλή: Ξέρεις κάτι; Δεν θα τον εκνευρίσει τίποτα. Για εκείνον κάθε μέρα είναι γιορτή οπότε σκέψου τι διάθεση θα έχει τα Χριστούγεννα. Πάρε απλώς λίγη από την αισιοδοξία, την παιδικότητα και την αστείρευτη ενέργειά του.  

Αιγόκερως 

Προοοσοχή! Ανάπαυση! Το τραπέζι του Αιγόκερου έχει κανόνες και αν δεν αντέχεις καλύτερα να φύγεις όσο είναι νωρίς. Όλα θα γίνουν με μέτρο, όλα θα γίνουν με οργάνωση, όλα θα γίνουν με στρατιωτική πειθαρχία. 

Ας ξεσκονίσουμε λοιπόν το περσινό τετράδιο και ας δούμε τις προτιμήσεις του κάθε καλεσμένου μας σε φαγητό, μουσική και επιτραπέζιο. Τι σημαίνει που δεν αρέσουν στη θεία τα μανιτάρια; Άπαξ και ο Αιγόκερως αποφάσισε ότι θα γίνουν μανιτάρια θα τα φάνε όλοι! 

Και τώρα που φάγαμε και ηρεμήσαμε, ας μιλήσουμε λίγο για κλασσικά χριστουγεννιάτικα θέματα όπως το Brexit, το χρηματιστήριο και το συνταξιοδοτικό. Και μισό λεπτάκι, γιατί τον καλούν και από την δουλειά για να παραδώσει ένα report. 

Φιλική συμβουλή: Μην του πεις «έλα μωρέ, απλώς θα βάλουμε την σαλάτα εδώ και το ψητό εκεί». Όλα τελειώνουν… για σένα. Και δεν εννοούμε ότι έχει την μανία της οργάνωσης του Παρθένου, ο Παρθένος γλυκιά μου είναι ευγενικός, ο Αιγόκερως είναι ένας στυγνός εκτελεστής.      

Οι... Σκρουτζ των Χριστουγέννων: Με αυτά τα ζώδια θα περάσεις χάλια στο ρεβεγιόν!

Υδροχόος 

«Natal yang baik», έτσι λένε καλά Χριστούγεννα στην Ινδονησία, το ήξερες; Λυπάμαι αλλά ο Υδροχόος το ήξερε. Και αυτό είναι ένα πολύ μικρό teaser από αυτά που θα μάθεις αν είσαι ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους του, στο εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι  που οργανώνει.

Θα υπάρχει αναμφίβολα ένα μαύρο ή ασημί δέντρο, ούτε κατά διάνοια αληθινό, με περίεργα στολίδια που έφτιαξε μια τυφλή γριά από την Αϊτή και το τραπέζι του θα είναι ένα mix από παραδοσιακές γεύσεις των κλασικών Χριστουγέννων με την δική του πινελιά. Τι εννοείς ότι δεν σου αρέσει η γαλοπούλα με ανανά και chutney από ζαχαροκάλαμα;  

Και θα ακολουθήσουν φυσικά φιλοσοφικές συζητήσεις για θέματα που ίσως να μην σε έχουν απασχολήσει ποτέ, αλλά ήρθε να τα ακούσεις, γιατί είπαμε είσαι τυχερός και θα ακούσεις την αληθινή σκοπιά των πραγμάτων, αλήθειες που δεν θα βρεις στα βιβλία μικρή και αθώα καλεσμένη, αλλά ο Υδροχόος είναι εδώ για να σε διαφωτίσει, αφού το μυαλό του λάμπει πιο πολύ και από το άστρο που οδήγησε τους μάγους στο θείο βρέφος.

Αν τολμάς αρνήσου το αυτό μπροστά του. 

Φιλική συμβουλή: Μην τολμήσεις να ανοίξεις κουβέντα για κοινωνικά φαινόμενα της εποχής μας με έναν Υδροχόο γιατί από εκεί που θα τρως την γαλοπούλα με τον ανανά, θα βρεθείς με αρνί και ανανά αφού δεν θα υπάρχει γυρισμός.

Λυπάμαι, αλλά θα πρέπει να αποδεχτείς πως τα επιχειρήματα του Υδροχόου είναι τόσο εκνευριστικά πειστικά ακόμα και αν δεν έχουν καμία λογική υπόσταση. 

Ιχθύς  

Πάμε όλοι μαζί, κυ-κλο-θυ-μί-α! Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που μπορεί να δουν μια συγκινητική χριστουγεννιάτικη ταινία και να μην χύσουν δάκρυ αλλά παράλληλα να πλαντάξουν στο κλάμα επειδή δεν τους βγήκε καλός ο πουρές γλυκοπατάτας για το τραπέζι.

Αλλά επειδή η πραγματικότητα ποτέ δεν ταίριαξε σε έναν Ιχθύ, ας δούμε πως μοιάζει ο κόσμος των ονείρων του για τις 25 Δεκεμβρίου. Χουχουλιάρικα πουλόβερ, όλη η οικογένεια μαζεμένη μπροστά από το τζάκι να λέει ιστορίες, να τρώει, αυτός από τη μία να γελάει και από την άλλη να πηγαίνει λίγο μέσα να κλάψει γιατί Χριστούγεννα ήταν όταν την χώρισε ο Πάνος στη Β’ Γυμνασίου και όλα θα κυλήσουν αρμονικά.

Τι από αυτά θα γίνει ρεαλιστικά; Το κλάμα για τον Πάνο ασυζητητί με μουσική υπόκρουση το Last Christmas σε ballad version. 

Φιλική συμβουλή: Μην τολμήσεις να πεις «έχω κάτι παλιά ρούχα, λέω να τα πετάξω». Ο Ιχθύς θα πάρει ύφος Σκορπιού και αφού σου βγάλει και αυτά που φοράς (ναι και αυτό θα το έκανε αναμφίβολα ο Σκορπιός αλλά με άλλους σκοπούς), θα δώσει ό, τι έχεις και δεν έχεις σε άπορους συνανθρώπους του.

Και ξέρεις κάτι; Και καλά θα κάνει! 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ