Εφτιαλτική πρόβλεψη από JP Morgan: Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να φτάσει τα 120 δολάρια το βαρέλι


Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent, ξεπερνούν σήμερα Πέμπτη (10/2) τα 90 δολάρια στις αγορές της Ασίας.

Οι νέες αυξήσεις στις τιμές έρχονται έρχεται εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και καθώς η προσφορά παραμένει περιορισμένη εν μέσω ανάκαμψης της ζήτησης.

Συγκεκριμένα στην Ασία:

  • Το πετρέλαιο τύπου Βrent παράδοσης Μαρτίου, που αποτελεί και παγκόσμιο σημείο αναφοράς, θα ξεκινήσει τη συνεδρίαση με άνοδο στο 0,85% στα 91,55 δολάρια το βαρέλι.
  • Η τιμή το συμβολαίου του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Μαρτίου κερδίζει 0,49% στα 90,10 δολάρια το βαρέλι.

Μέχρι 120 δολάρια

Από την πλευρά της, η JP Morgan προειδοποιεί ότι το αργό πετρέλαιο τύπου Brent θα μπορούσε «εύκολα» να φτάσει τα 120 δολάρια το βαρέλι, εάν οι γεωπολιτικές συνθήκες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας επιδεινωθούν.

Η άνοδος των τιμών για την οποία προειδοποιεί η JP Morgan θα προέλθει πιθανότατα ως αποτέλεσμα της διακοπής των ροών πετρελαίου από τη Ρωσία. Αυτό θα γίνει, εάν οι ΗΠΑ την επιβάλουν κυρώσεις για εχθρικές δραστηριότητες στο έδαφος της Ουκρανίας.

Η Ρωσία παραμένει ένας από τους τρεις κορυφαίους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, παράγοντας περίπου 11 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ