Ο Καναδάς ανοίγει τη γέφυρα Ambassador – Ικανοποίηση στις ΗΠΑ


Η Ουάσινγκτον χαιρέτισε την Κυριακή την επέμβαση της καναδικής αστυνομίας που είναι σε εξέλιξη για να ανοίξουν αρκετοί συνοριακοί οδικοί άξονες στρατηγικής σημασίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά, τους οποίους είχαν αποκλείσει διαδηλωτές που τάσσονταν κατά των υγειονομικών μέτρων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι καναδικές αρχές σχεδιάζουν να ανοίξουν ξανά μια σημαντική γέφυρα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την απομάκρυνση διαδηλωτών και οχημάτων από τη ζωτικής σημασίας εμπορική οδό μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Οι καναδικές αρχές σκοπεύουν να ανοίξουν ξανά τη Γέφυρα Ambassador σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων ασφαλείας. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τους Καναδούς εταίρους μας όπου είναι χρήσιμο, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η αποκατάσταση της κανονικής ελεύθερης ροής των εμπορευμάτων μπορεί να επαναληφθεί», δήλωσε η Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν για θέματα εθνικής ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη της για τις αποφασιστικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι (καναδικές) δυνάμεις επιβολής του νόμου κατά μήκος των συνόρων για την επίτευξη της πλήρους άρσης των αποκλεισμών».

Νωρίτερα την Κυριακή, η αστυνομία απομάκρυνε τους τελευταίους διαδηλωτές που είχαν εγκατασταθεί από τη Δευτέρα στη γέφυρα Ambassador, βασική διασυνοριακή πρόσβαση μεταξύ των δύο Αμερικανών γειτόνων και της οποίας το κλείσιμο είχε σοβαρές οικονομικές συνέπειες.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε λάβει, οι περισσότεροι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν, τα εμπόδια αφαιρούνται και η διέλευση διασφαλίζεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ