Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές: Πιέζουν το ψήφισμα να ανοίξει ξανά το Καπιτώλιο στο κοινό μετά από σχεδόν δύο χρόνια περιορισμούς λόγω covid-19


Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές: Το Καπιτώλιο βρίσκεται υπό πανδημικούς περιορισμούς από τον Μάρτιο του 2020 Ένα νέο ψήφισμα από μια ομάδα Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών καλεί το Κτίριο του Καπιτωλίου και τα κτίρια γραφείων της Γερουσίας των ΗΠΑ να είναι και πάλι ανοιχτά για τους επισκέπτες μετά από σχεδόν δύο χρόνια περιορισμoύς που τέθηκαν σε ισχύ τις πρώτες ημέρες της πανδημίας COVID-19. Ο γερουσιαστής Bill Hagerty, R-Tenn., ηγήθηκε 26 συναδέλφων του που πιστεύουν ότι, όσες τοποθεσίες και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ έχουν ξανά ανοίξει για το κοινό, το Κογκρέσο θα πρέπει να κάνει το ίδιο επιτρέποντας στους ψηφοφόρους και τους τουρίστες να εισέλθουν.

«Από τον Μάρτιο του 2020, ο αμερικανικός λαός έμαθε πώς να συγκεντρώνεται με ασφάλεια και να εισέρχεται σε δημόσιους χώρους παρά την ύπαρξη της COVID-19 και, λόγω της Operation Warp Speed, είχε την ευκαιρία να εμβολιαστεί κατά της COVID-19 για περισσότερο από ένα χρόνο », αναφέρει το ψήφισμα, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί συγκεντρώνονται ήδη σε δημόσιους χώρους για περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένων αθλητικών εκδηλώσεων, προσευχών και ψυχαγωγίας, εκτός από τη χρήση «με πολυσύχναστα μέσα μαζικής μεταφοράς» και τη μετάβαση σε «καταστήματα, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους».

Το ψήφισμα αναφέρει ότι είναι «παράλογο και απαράδεκτο» το γεγονός ότι το Καπιτώλιο παραμένει κλειστό, παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της χώρας είναι τώρα ανοιχτό, και ότι «είναι καιρός να χαιρετίσουμε για άλλη μια φορά τη συμμετοχή του κοινού στη νομοθετική διαδικασία και τη δημόσια επίσκεψη στα ιστορικά μας κτίρια που ήταν πάντα χαρακτηριστικά της αμερικανικής δημοκρατίας.» Απαιτεί την επιστροφή στις ίδιες πολιτικές και πρακτικές επισκέψεων που είχαν το συγκρότημα του Καπιτωλίου και τα κτίρια γραφείων της Γερουσίας πριν από την πανδημία. «Είναι καιρός να ανοίξει ξανά η Γερουσία τις πόρτες της σε αυτούς που μας έστειλαν εδώ για να τους εκπροσωπήσουμε – τον ​​αμερικανικό λαό», είπε ο Χάγκερτι σε δήλωσή του.

“Χάρη στην Operation Warp Speed, τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για περισσότερο από ένα χρόνο για όσους τα θέλουν και οι Αμερικανοί από ακτή σε ακτή έμαθαν να ζουν τη ζωή τους με ασφάλεια παρά την πανδημία.

Από καταστήματα μέχρι χώρους και τους περισσότερους χώρους εργασίας και σχολεία, το υπόλοιπο των Ηνωμένων Πολιτειών άνοιξε ξανά, και ήρθε η ώρα να κάνει το ίδιο και η Γερουσία».

Ορισμένοι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο υποστήριξαν επίσης την επαναλειτουργία του Καπιτωλίου. “Αυτό το μέρος ανήκει στους ανθρώπους· θα πρέπει να μπορούν να είναι εδώ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Dan Kildee, D-Mich., σε δήλωση στο NBC News.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, από την Καλιφόρνια, απάντησε επίσης, «Ελπίζω πολύ σύντομα», όταν ρωτήθηκε πότε θα ξαναρχίσουν οι περιοδείες.

Το Fox News επικοινώνησε με το Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου καθώς και τους λοχίες της Βουλής και της Γερουσίας, οι οποίοι πήραν την απόφαση να κλείσουν στο κοινό. Κανένας δεν απάντησε αμέσως σε ερωτήσεις σχετικά με το ψήφισμα και εάν υπάρχουν σχέδια να ανοίξει ξανά.

Εκτός από τον Hagerty, οι γερουσιαστές που επισυνάπτονται στο ψήφισμα είναι οι John Thune, RS.D., Jerry Moran, R-Kan., Roger Marshall, R-Kan., Marco Rubio, R-Fla., Rick Scott, R. -Fla., James Inhofe, R-Okla., James Lankford, R-Okla., Mike Braun, R-Ind., Thom Tillis, RN.C., Kevin Cramer, RN.D., John Hoeven, RN.D. ., Roger Wicker, R-Miss., Cindy Hyde-Smith, R-Miss., John Cornyn, R-Texas, Tommy Tuberville, R-Ala., Rand Paul, R-Ky., Chuck Grassley, R-Iowa, John Kennedy, R-La., Josh Hawley, R-Mo., Ron Johnson, R-Wis., John Boozman, R-Ark., Marsha Blackburn, R-Tenn., Mike Crapo, R-Idaho, Jim Risch, R-Idaho, και John Barrasso, R-Wyo, και Cynthia Lummis, R-Wyo.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ