Μητροπολίτης Aμμοχώστου εναντίον Τατάρ: Υψώνει τη φωνή του και την μύτη του (vid)


Mε ιστορικές αναφορές για τη συμμετοχή του κλήρου στους απελευθερωτικούς αγώνες του Ελληνικού Έθνους, απάντησε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος στην σκληρή κριτική που άσκησε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αναφορικά με την πρόσφατη τιμητική βολή ιερέων στο Πεδίο Βολής Φανού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι “οι εκκλησίες άρχισαν να διαμορφώνουν την πολιτική της χώρας επειδή είναι οικονομικά ισχυρές” και ότι “η Εκκλησία πρωταγωνίστησε και στις δραστηριότητες της ΕΟΚΑ. Βοήθησε την ίδρυση της ΕΟΚΑ, παρείχε πόρους, υποστήριξε τις επιθέσεις και τις γενοκτονίες κατά των Τ/κ και ανάγκασε τους Τ/κ να μεταναστεύσουν.”

Ο Μητροπολίτης επισήμανε στην εκπομπή Alpha Eνημέρωση ότι ο Αθανάσιος Διάκος και άλλοι ιερείς επιστρατεύτηκαν στην Ελληνική Επανάσταση, ενώ το 1821 οι Τούρκοι καρατόμισαν τους Επισκόπους της Κύπρου.

“Να μην υψώνει τη φωνή του και να προσέχει και ο ίδιος και το δίνω σαν έντονο μήνυμα ότι δεν μπορεί να κρατάει την Αμμόχωστο κλειστή και εγώ σαν Μητροπολίτης να μένω απαθής και να μην δίνω ένα μήνυμα ότι είμαστε αγωνιστικά έτοιμοι, όχι γιατί θα πάρουμε τα όπλα, αλλά ότι θα αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Και επιτέλους αυτό το μήνυμα πρέπει να ακουστεί στον κύριο αυτό ο οποίος υψώνει τη φωνή του και την μύτη του κρυβόμενος πίσω από την Τουρκία για να λέει αυτά τα πράγματα”.

Ο Μητροπολίτης επισήμανε ότι αντί η μητρόπολη να στεγάζεται και να λειτουργεί στην Αμμόχωστο λόγω του κ. Τατάρ “ο οποίος ζητά και τα ρέστα”, σήμερα “εκτοξεύει και απειλές”.

“Το θέμα για εμένα έχει λήξει. Ήταν μια φιλοφρονητική ενέργεια που κάναμε με τον Ταξίαρχο της περιοχής μας, τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω, θα τον τιμήσουμε με τον μετάλλιο της Μητροπόλεως μας για την καλή και δημιουργική σχέση που έχουμε. Δεν στεκόμαστε στον οπλισμό, έχουμε πρόγραμμα με διαλέξεις, με πνευματικούς που υπηρετούν στα στρατόπεδα μας και πρέπει να στηρίξουμε τα στρατευμένα παιδιά. Ήταν μια συμβολική κίνηση για αυτά τα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους και να εξυψώσουμε το εθνικό φρόνημα”.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ