Λάμπρος Φιλίππου: Ποινική δίωξη στον ηθοποιό για βιασμό κατά συρροή


Ο ηθοποιός Λάμπρος Φιλίππου έγινε ο πέμπτος κατά σειρά “καλλιτέχνης” που κατηγορείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην Αθήνα σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα.

Τέσσερις καταγγελίες έχουν θεμελιωθεί από γυναίκες, δύο από τις οποίες μάλιστα είναι αδερφές και καταγγέλουν την ίδια παραβατική συμπεριφορά απέναντί τους. Η μία από τις αδερφές είναι καταξιωμένη ηθοποιός με διεθνή καριέρα, ενώ και ο ίδιος έχει δραστηριοποιηθεί εκτός των πυλών της Ελλάδας.

Πρόκειται για την συνέχεια μιας πραγματικής χιονοστιβάδας στο κομμάτι της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που μαστίζει τον καλλιτεχνικό χώρο. Ο Λάμπρος Φιλίππου αναμένεται να κληθεί να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες, αφού επικοινωνήσουν μαζί του από τον ανακριτή.

Το χρονικό των καταγγελιών για τον Λάμπρο Φιλίππου

Η έρευνα που διενεργήθηκε κατά του ηθοποιού υπήρξε χρονοβόρα και έλαβε χώρα με μεθοδικότητα. Οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν ανέφεραν με κάθε λεπτομέρεια τι έχουν υποστεί από τον καλλιτέχνη, αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε έγγραφες εξηγήσεις για να αρνηθεί τα πάντα.

Μάλιστα, η υπερασπιστική του γραμμή περιείχε τον ισχυρισμό ότι κάποιες από τις κοπέλες τον είχαν ερωτευτεί και αυτός ήταν ο τρόπος τους να τον προσεγγίσουν. Σε κάθε περίπτωση, ο ηθοποιός αρνούταν ότι είχε υποπέσει σετέτοιες κακουργηματικές πράξεις. Με τις συμπληρωματικές τους μαρτυρίες και καταθέσεις, όμως, οι γυναίκες επέμειναν στη θέση τους και παρουσίασαν αρκετές αποδείξεις για να στοιχειοθετηθεί η δίωξη. Όσο για το χρονικό διάστημα που καλύπτουν οι καταγγελίες, αυτό ξεκινά από το 2008 και φτάνει τουλάχιστον ως το 2015.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ