Ακρίβεια, αγροτικά μπλόκα και «γαλάζια» golden boys στη φαρέτρα του Τσίπρα


Η αντιπολιτευτική ατζέντα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές χρονικό διάστημα

Να αναδείξει την αντίθεση των κυβερνητικών επιλογών, που από τη μία ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, «αχρείαστα» εξοπλιστικά και σε «ρουσφέτια» για λογαριασμό των «γαλάζιων παιδιών» και από την άλλη αρνείται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την στήριξη των πολιτών εν μέσω ακρίβειας, επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό που στην Κουμουνδούρου ονομάζουν ζήτημα της ταξικά μεροληπτικής πολιτικής υπέρ των ισχυρών και σε βάρος της κοινωνίας και που όπως λένε στη παρούσα χρονική συγκυρία είναι πιο έντονο από ποτέ, θα θέσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον των αγροτών που θα συναντήσει στη Λάρισα.

Εδώ και μήνες, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει ένα και μοναδικό πολιτικό πρόγραμμα. Το «ρεσάλτο» στο δημόσιο χρήμα, την παράδοση της κρατικής περιουσίας σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και την «άλωση» του κράτους από «γαλάζια παιδιά».

Χθες, όμως, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας στον ΕΦΚΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ίσως για πρώτη φορά την ευκαιρία να αναφερθεί, συνολικά σε όλα τα ζητήματα αυτά. Και ειδικά στα «γαλάζια ρουσφέτια».

«Με ονόματα και διευθύνσεις», όπως τόνιζαν οι στενοί του συνεργάτες. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι από 27 διευθυντές που υπήρχαν το 2019 στη ΔΕΗ, σήμερα έχει 105 με 70 νεοφερμένους από την «αγορά», ενώ από 60 βοηθούς διευθυντές, σήμερα έχει 250. Και όλοι αυτοί, με αυξημένους κατά πολύ μισθούς και μπόνους. Τα ίδια, σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, έγιναν λίγο, πολύ και στον ΔΕΔΔΗΕ.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η ΔΕΗ καταγράφει πολύ μεγάλα κέρδη και τα διορισμένα από την κυβέρνηση στελέχη της έχουν αυξήσει κατά 500% τους μισθούς τους, σύμφωνα με όσα υποστήριξε χθες ο τέως πρωθυπουργός, οι πολίτες καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά για την πληρωμή των λογαριασμών του ρεύματος.

Αυτή η αντίφαση που καταγράφεται σε αυτό το σχήμα, αποτελεί κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολιτική επιλογή του Μαξίμου, που πάντα έχει σαν στόχο την κερδοφορία των ιδιωτών και το να βολέψει τα δικά του τα παιδιά και όχι να ανακουφίσει τη χειμαζόμενη από την ακρίβεια, ελληνική κοινωνία.

Το ίδιο υποστηρίζουν ότι συνέβη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τη δημόσια Υγεία και να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της, προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ακόμα και σε εταιρίες που δημιουργήθηκαν μερικές ώρες πριν λάβουν την δουλειά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΡΕ ΠΟΠΥΣΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ 4% ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ….

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ