Ουκρανία: Θλίψη και απόγνωση στο Κίεβο – Capital controls και «μάχη» για τρόφιμα


Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Υπάρχουν αναφορές για δεκάδες νεκρούς – Πολεμικά μέτωπα εντοπίζονται σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς η ρωσική επιχείρηση είναι πολύπλευρη, ενώ εντείνεται η επίθεση στα περίχωρα του Κιέβου – Εγκαταλείπουν τις εστίες τους οι Ουκρανοί πολίτες – Αδειάζουν ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν αναφορές για δεκάδες νεκρούς ενώ Πολεμικά μέτωπα εντοπίζονται σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς η ρωσική επιχείρηση είναι πολύπλευρη.

Αναλυτές αναφέρουν ότι έως το βράδυ η μισή ουκρανική επικράτεια θα έχει καταληφθεί από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Την ίδια στιγμή στην ουκρανική πρωτεύουσα οι πολίτες σπεύδουν από τις πρώτες πρωινές ώρες να προμηθευτούν χρήαμτα από τα ATM και τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ. Επίσης αρκετοί εγκαταλείπουν την ουκρανική πρωτεύουσα.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, στην Ουκρανία επιβλήθηκαν ήδη Capital Controls, με τους πολίτες να έχουν δικαίωμα ανάληψης ενός ποσού λίγο πάνω από τα 200 ευρώ.


Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο

Οι Ρώσοι κατέλαβαν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Κίεβο, παραδέχτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποσχόμενος ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα το ανακαταλάβουν.


Σύμφωνα με τη βιντεοσκοπημένη ομιλία του Ζελένσκι, το αεροδρόμιο κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις αλλά η απόβαση αλεξιπτωτιστών στο Γκοστόμελ, όπου βρίσκεται, εμποδίστηκε και οι ουκρανικές δυνάμεις έλαβαν την εντολή «να τους καταστρέψουν».

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι 20 ρωσικά ελικόπτερα και αεροσκάφη Mi-8 μετέφεραν αλεξιπτωτιστές στο Γκοστόμελ, όπου είναι σε εξέλιξη μάχες για τον έλεγχο του αεροδρομίου.

Στο μεταξύ, ο Ζελένσκι, ζήτησε να αποκλειστεί η Ρωσία από το σύστημα Swift για τις διατραπεζικές συναλλαγές, όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ