Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επικοινωνία Μακρόν – Πούτιν προκαλεί εκνευρισμό στους ηγέτες της ΕΕ


Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνονται εκνευρισμένοι με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, που επικοινώνησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς να έχει έρθει πριν σε συνεννόηση μαζί τους, τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και την ώρα που η ΕΕ αποφάσιζε κυρώσεις.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πρόκειται για μεγάλο «φάουλ» του Γάλλου προέδρου καθώς οι Ευρωπαίοι δεν εμφανίζονται έτσι ενιαίοι προς τα έξω.

Αργά την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και του εξήγησε εκτενώς τους λόγους για τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία, όπως έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Μακρόν και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν επαφές.

Από την πλευρά της γαλλικής προεδρίας έγινε γνωστό ότι ο Μακρόν αξίωσε από τον Πούτιν τον άμεσο τερματισμό των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε στον Πούτιν, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ότι με τις ενέργειές του εκτέθηκε σε «τεράστιες κυρώσεις», σύμφωνα με το Ελιζέ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ