Θάνος Πλεύρης: Μειώνονται τα περιστατικά προς τον ιδιωτικό τομέα, το ΕΣΥ επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία


Η πανδημία είναι εδώ παρούσα, αν και βρίσκεται σε ύφεση συνολικά στην Ευρώπη. Έχουμε μια αποκλιμάκωσε σε όλους τους δείκτες, όπως και στους θανάτους. Φυσικά και είναι μεγάλο το νούμερο, αλλά γίνεται αποσυμφόρηση στους διασωληνωμένους. Το κομμάτι των κρουσμάτων παρουσιάζει μια συνεχή πτωτική πορεία και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο περιορίζονται τα περιστατικά που στέλνονται στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα το Παίδων Πεντέλης επανέρχεται στην κανονική του λειτουργία και μέχρι 15 Μαρτίου το Εθνικό Σύστημα Υγεία θα λειτουργεί στην πλήρη του ανάπτυξη όπως πριν τον κορωνοϊό.

Η Δέλτα έχει υποχωρήσει αρκετά στην Ελλάδα. Άνω του 97% έχουμε Όμικρον στην Ελλάδα. Αυτή η παραλλαγή είναι πολύ πιο επικίνδυνη για τους πολίτες άνω των 70.

Η πανδημία συνεχίζεται, κανένας εφησυχασμός

Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την πανδημία. Υπάρχει έντονη εκτίμηση από τους ειδικούς ότι από το φθινόπωρο μπορεί να επανέλθει ισχυρό κύμα, ακόμη και αν δεν υπάρχουν νέες μεταλλάξεις. Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Πάντα θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που είμαστε τώρα, αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε τελείως.

Τι θα γίνει στον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι;

Για τους εμβολιασμένους το καλοκαίρι θα είμαστε σχεδόν 100% στην κανονικότητα. Ελάχιστοι περιορισμοί θα υπάρχουν. Η μάσκα είναι ένας ήπιος περιορισμός, ο οποίος συζητείται να αρθεί μετά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Σύντομα κάποια στιγμή θα αρθούν οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Όλα τα πρωτόκολλα που έρχονται και από το Υπουργείο Τουρισμού οδηγούν στην κανονικότητα.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ