ΠΟΕΔΗΝ: Συνελήφθη απεργός πείνας έξω από το υπουργείο Υγείας – Είναι υγειονομικός σε αναστολή


Ως «απαράδεκτη ενέργεια της αστυνομίας και του Υπουργείου Υγείας» χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, τη σύλληψη του απεργού πείνας, Λάμπρου Τσάπαλη, «έξω από την πόρτα του υπουργείου Υγείας»

«Εδώ και δύο εβδομάδες οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ξημεροβραδιάζονται έξω από το υπουργείο Υγείας διεκδικώντας την άμεση επιστροφή στην δουλειά τους. Βρίσκονται επτά μήνες σε αναστολή χωρίς ευρώ μισθό, χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος, όπως κατ’ επανάληψη εξηγήσαμε και παραδέχονται πια όλοι οι ειδικοί επιστήμονες» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (24/02/2022), «αστυνομικοί -προφανώς κατ’ εντολή του Υπουργού Υγείας- συνέλαβαν τον συνάδελφο Τσάπαλη Λάμπρο που βρισκόταν στην πέμπτη ημέρα απεργίας πείνας. Τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” φρουρούμενος από αστυνομικούς».

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την απαράδεκτη στάση απέναντι στους υγειονομικούς που επί 18 μήνες ήταν στην πρώτη γραμμή και καταπολεμούσαν τον κορονοϊό και τώρα είναι 7 μήνες χωρίς μισθό. Η πολιτεία τους αντιμετωπίζει χειρότερα και από όσους δημοσίους υπαλλήλους διαπράττουν κακουργηματικές πράξεις, τίθενται σε αργία και λαμβάνουν το 50% του μισθού τους» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητά να σταματήσει η δίωξη του απεργού πείνας και να αρθούν οι αναστολές εργασίας. Καλεί, τέλος, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα (28/02/2022), στις 11:00, έξω από το υπουργείο Υγείας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ