Ουκρανία: Η συγκινητική στιγμή που μητέρα ενώνεται με τα παιδιά της χάρη σε μια άγνωστη γυναίκα


Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει μεγάλα ανθρώπινα δράματα

Μια συγκινητική ιστορία που οδήγησε στην επανένωση μιας μητέρας με τα δύο παιδιά της χάρη σε μια άγνωστη γυναίκα εκτυλίχθηκε τις τελευταίες ώρες στα σύνορα Ουκρανίας-Ουγγαρίας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη δύναμη της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Πρωταγωνίστρια η Νατάλια Αμπλέγιεβα η οποία ανέλαβε την ευθύνη να μεταφέρει μέχρι τα σύνορα της Ουκρανίας με την Ουγγαρία δύο άγνωστα σε αυτήν παιδιά αφού της τα εμπιστεύτηκε ο πατέρας τους καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να φύγει από τη χώρα λόγω της γενικής επιστράτευσης που ισχύει μετά την έναρξη του πολέμου.

«Ο πατέρας τους απλά μου παρέδωσε τα δύο παιδιά (σ.σ. ένα αγόρι και ένα κορίτσι), μου τα εμπιστεύτηκε, μου έδωσε τα διαβατήριά τους» περιέγραψε η Αμπλέγιεβα με το αγόρι να την έχει αγκαλιάσει από το λαιμό.

Η μητέρα των δύο παιδιών, εντωμεταξύ, είχε ξεκινήσει από την Ιταλία προκειμένου να τα παραλάβει και να τα πάρει μακριά από τη φρίκη του πολέμου. Η Αμπλέγιεβα θα τη συναντούσε έχοντας ως μέσο αναγνώρισης έναν αριθμό κινητού τηλέφωνου που της είχε αφήσει ο πατέρας των δύο παιδιών πριν να της τα παραδώσει τυλιγμένα στα μπουφάν τους.

Η ίδια η Αμπλέγιεβα είχε εγκαταλείψει στην Ουκρανία τα δύο δικά της παιδιά, ο ένας αστυνομικός και η άλλη νοσοκόμα, χωρίς κανείς από τους δύο να μπορεί να φύγει λόγω των ειδικών συνθηκών που ισχύουν στην Ουκρανία μετά την έναρξη του πολέμου.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο έδαφος της Ουγγαρίας ήταν συγκινητικές. Το μικρό αγόρι είχε ξεσπάσει σε κλάματα όταν χτύπησε το κινητό του τηλέφωνο και ήταν η μητέρα του, η οποία λίγα λεπτά αργότερα το αγκάλιασε σφιχτά.

Αφού παρέλαβε τα δύο παιδιά η μητέρα τους αγκάλιασε την Αμπλέγιεβα και είπε: το μόνο που μπορώ να πω τώρα στα παιδιά μου είναι ότι όλα θα πάνε καλά. Σε μια, δύο εβδομάδες θα γυρίσουμε σπίτι».

https://www.instagram.com/p/Cac_ZJLFjnv

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ