Πόλεμος στην Ουκρανία: Συλλυπητήρια πρεσβειών στην Ελλάδα για τους ομογενείς που σκοτώθηκαν


Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα συλλυπητήριά τους για τους ομογενείς που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, εξέφρασαν οι πρεσβείες της Πολωνίας και της Σουηδίας, στην Ελλάδα.

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στο υπουργείο Εξωτερικών και στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, εκφράζει η Πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα. Μέσω ανάρτησης του στο Twitter ο πολωνός πρέσβης, Άρθουρ Λομπάρντ, έστειλε τα συλλυπητήρια του για το θάνατο δέκα αθώων ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία από τις «βάρβαρες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας κοντά στη Μαριούπολη».

Ο Άρθουρ Λομπάρτ επισημαίνει πως συμμετέχει στον πόνο των οικογενειών και προσεύχεται μαζί με τους Έλληνες για ειρήνη στην Ουκρανία. Παράλληλα τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό και στην ελληνική κυβέρνηση για το θάνατο των δέκα ομογενών στην Ουκρανία εξέφρασε μέσω Twitter η πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα.

Η πρεσβεία της Σουηδίας, στην ανάρτησή της, τονίζει πως «η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αμέσως την αιματοχυσία στην Ουκρανία και να αποσύρει τις δυνάμεις της από το κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας».

Στην εν λόγω ανάρτηση παρατίθεται και το tweet του πρωθυπουργού: «Δέκα αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα!».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ