ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Σήμερα (1/3) η υποβολή δηλώσεων για τον Μάρτιο


ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Τρίτη 1η Μαρτίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για επιχειρήσεις που επιθυμούν να εντάξουν εργαζόμενους στο μηχανισμό.

Οι προθεσμίες αλλάζουν ανάλογα με την περίοδο αναφοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ισχύουν τα εξής:

Μάρτιος 2022 – Α’ Φάση: Το περιθώριο υποβολής αιτήσεων είναι 1-31 Μαρτίου. Αφορά τόσο την Α’ Φάση του μηχανισμού, όσο και τυχόν ορθή επανάληψη υποβολής αίτησης που θα περιλαμβάνει αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4.

Φεβρουάριος 2022 – Β’ Φάση: Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων υπάρχει για την περίοδο 1-9 Μαρτίου. Αφορά, επίσης, και τυχόν ορθές επαναλήψεις προηγούμενων αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί.

Δεκέμβριος 2021 & Ιανουάριος 2022 – Α’ Φάση: Οι αιτήσεις αποκλειστικά για το συγκεκριμένο δίμηνο, μπορούν να υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις 1-3 Μαρτίου. Αφορά όσους επιθυμούν να ενταχθούν στον μηχανισμό ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ, αλλά για την ανωτέρω χρονική περίοδο, δεν έχουν υποβάλλει αίτηση για τη Β’ Φάση. Σε κάθε περίπτωση παραμένει για τις επιχειρήσεις η υποχρέωση γνωστοποίησης εκ των προτέρων κάθε αλλαγής ή τροποποίησης της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, για τους αντίστοιχους μήνες.

Νοέμβριος 2021 – Ιανουάριος 2022: Β’ Φάση: Το περιθώριο υποβολής αιτήσεων είναι από 4 – 9 Μαρτίου και αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων.
Αυτές είναι:

  • Επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει δήλωση Β΄ΦΑΣΗΣ.
  • Επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει δήλωση Β΄ΦΑΣΗΣ, αποκλειστικά όμως για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ΦΑΣΗΣ.

Στην περίπτωση αυτή, οι εργοδότες για να υποβάλλουν τυχόν ορθές επαναλήψεις των αιτήσεων, μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β’ ΦΑΣΗ και επιλέγοντας το κουμπί «Διαχείριση» να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της.

* Εύβοια – Πυρκαγιές: Στο σύστημα Εργάνη, 1-31 Μαρτίου, μπορούν οι επιχειρήσεις από περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, να υποβάλλουν αίτηση για αναστολή συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων.

Οι αναστολές θα αφορούν τον μήνα Μάρτιο. Το μέτρο αφορά επιχειρήσεις εργοδότες, βάσει ΚΑΔ, που εδρεύουν ή έχουν παράρτημα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και που ανήκουν στα διοικητικά όρια των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ