Εδώ θα κάνετε την βόλτα σας στην εξοχή, χωρίς… να απομακρυνθείτε καν από την Αθήνα! (pics)


Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και όμως σε ταξιδευει σε άλλες εποχές. Η Μονή της Καισαριανής στον Υμηττό περιβάλλεται από ένα ευρύ φάσμα μύθων, περιγραφών και εντυπώσεων, ωστόσο λίγα μαθαίνει κανείς, αν δεν ασχοληθεί βαθύτερα με αυτήν.

Η Μονή Καισαριανής είναι ο προορισμός που θα προσεγγίσεις για βόλτες και περιπάτους τα ηλιόλουστα πρωινά και μεσημέρια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Μπορείτε να αφήσετε μακρύτερα το όχημά σας και να περπατήστε λίγη απόσταση παραπάνω. Σίγουρα η αίσθηση της βόλτας στην Αθήνα θα αλλάξει σύντομα, καθώς η διαδρομή είνια γεμάτη με ευκαλύπτους, πλατάνια, ελιές, πεύκα και χαρουπιές!

Σε δέκα περίπου λεπτά έχετε φτάσει στη Μονή, ένα μέρος που αποπνέει δέος αλλά και ψυχική ηρεμία. Είναι ένας χώρος ανοικτός γεμάτος από εικόνες, τάματα και αφιερώματα και αρχαία. Συνεχίζετε την βόλτα σας προς την Καλοπούλα. Πρόκειται για ένα υπέροχο ησυχαστήριο, με ασύλληπτη θέα και καθαρές ανάσες. Το δημοτικό ξύλινο περίπτερο έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της μαγείας της φύσης με το καλύτερο κομμάτι. Μπορείτε να καθίσετε στους ξύλινους πάγκους του και να παραγγείλετε από καφέ και μεζεδάκια μέχρι και ζεστό φαγητό (έχει και φασολάδα!) Μουσική υπόκρουση τα κελαηδίσμαστα των πουλιών και το νερό που τρέχει από την διπλανή πηγή.

Ακουλουθήστε τον δρόμο προς τον Λόφο Ταξιαρχών, όπου λειτουργεί και Βοτανικός Κήπος. Ωστόσο, η είσοδος επιτρέπεται μόνο μετά από ραντεβού.

Μην το σκέπτεστε, λοιπόν! Οργανώστε την βόλτα σας αυτήν την Κυριακή και χαθείτε μέσα στην καταπράσινη ατμόσφαιρα αυτού του μέρους! Δεν θα απογοητευτείτε!

ΠΗΓΗ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ