ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει μέτρα για την ακρίβεια – «Παντιέρα» ο μισθός στα 800 ευρώ


Να λάβει η κυβέρνηση εδώ και τώρα μέτρα έτσι ώστε τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια που έχει αρχίσει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ζητάει μετ’ επιτάσεως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η «έκρηξη» στις τιμές της ενέργειας και οι πληθωριστικές πιέσεις, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ελληνικό «προνόμιο». Η ακρίβεια είναι πανευρωπαϊκή και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Φυσικά και η Κουμουνδούρου. Το ζήτημα, όμως, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πως στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι μεγάλες αυξήσεις είχαν αρχίσει πολύ πριν την ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία. Για την ακρίβεια, πολλούς μήνες πριν εισέλθουν τα ρωσικά στρατεύματα στην γειτονική τους χώρα. Και αυτό ακριβώς χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ολιγωρία, την αδιαφορία και την αδυναμία αντιμετώπισης των «ελληνικών» χαρακτηριστικών της κρίσης.

Τώρα, υπογραμμίζουν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του πίσω από το ουκρανικό ζήτημα. Όμως, συνεχίζουν τα ίδια πρόσωπα, οι λογαριασμοί έφτασαν στους πολίτες πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επομένως, είναι για εκείνους ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να βρει δικαιολογίες, για ακόμα μία φορά.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γίνει ο πρωθυπουργός της δικαιολογίας. Πάντοτε, ό,τι και να συμβαίνει, θα βρίσκει μια δικαιολογία για ποιο λόγο δεν έχει ευθύνη», υπογράμμισε το Σάββατο, ο Νάσος Ηλιόπουλος, αντιτείνοντας ότι «οι πολίτες θέλουν μία κυβέρνηση της ευθύνης, μία κυβέρνηση που μπροστά στα δύσκολα θα φέρνει λύσεις».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ακόμα και τώρα, που η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει, υπάρχουν τρόποι έτσι ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες. Το θέμα είναι η πολιτική βούληση και αφήνουν να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν την έχει, καθώς θέλει να εξυπηρετήσει τα καρτέλ των πολιτικών «φίλων» του Κυριάκου Μητσοτάκη και να κάνει πλάτες στον ΣΕΒ, που δεν θέλει καν να ακούει για αυξήσεις στους μισθούς.

Η Κουμουνδούρου ζητάει εδώ και τώρα:

  • Να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα,
  • Να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ,
  • Να γίνει παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και όλων των ιδιωτών παρόχων, όπως έκανε η Γαλλία,
  • Να επαναλειτουργήσουν οι 7 λιγνιτικές μονάδες με άδεια λειτουργίας μέχρι το 2028, καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο οι 2.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ