DIY σάλτσα: Φτιάξτε την πιο πικάντικη σάλτσα ντομάτας


Σε πολλά φαγητά που φτιάχνουμε χρειάζεται να προσθέσουμε κάποια σάλτσα. Είτε χρειαζόμαστε τη σάλτσα για τα μακαρόνια μας, για τα κανελόνια μας είτε απλά για κάποιο dip, μία είναι η συνταγή και θα τη βρείτε στο συγκεκριμένο άρθρο! Δημιουργήστε τη πιο νόστιμη, πικάντικη σάλτσα και απολαύστε την με τους καλεσμένους σας!

Πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Υλικά συνταγής:

  • 5 – 6 ώριμες ντομάτες
  • 2 πράσινα κρεμμύδια ,άκρες κομμένες, κομμένες στα τρία
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά jalapeno, χοντροκομμένη
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο (περίπου μια χούφτα)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

 

Παρασκευή συνταγής:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε για 1 δευτερόλεπτο μέχρι να κοπούν όλα τα υλικά.
  • Σερβίρουμε με τσιπς τορτίγιας. Σημειώνουμε ότι η σάλτσα έχει πάντα καλύτερη γεύση αφού έχει ψυχθεί για λίγες ώρες.
  • Φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι 1 εβδομάδα.

Tips για καλύτερη σάλτσα:

  • Χρησιμοποιήστε ντομάτες καλύτερης ποιότητας.
  • Οι κονσερβοποιημένες ντομάτες με ήπιο πράσινο τσίλι, ή κονσερβοποιημένες ψητές ντομάτες φωτιάς λειτουργούν επίσης υπέροχα.
  • Για μια ελαφρώς ισχυρότερη γεύση κρεμμυδιών μπορείτε απλά να παραλείψετε τα πράσινα κρεμμύδια και να χρησιμοποιήσετε περίπου 3/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι (ή το 1/2 ενός μεσαίου κρεμμυδιού).
  • Μπορείτε να αφήσετε τους σπόρους ή να χρησιμοποιήσετε μια πιπεριά serrano για μια πικάντικη σάλτσα.
  • Για μια λεπτότερη σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό ντομάτας ή σάλτσα ντομάτας, αν θέλετε.

Καλή σας απόλαυση!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ