Λέτε ψέματα στον σύντροφό σας; Μην φοβάστε, δεν είστε η μόνη!


Είτε σύντροφος είτε σύζυγος είτε απλό φλερτ, το κλειδί για να κάνετε το καλύτερο σεξ μαζί του είναι να έχετε μια ανοιχτή, ειλικρινή σχέση. Ξέρουμε. Πολλές φορές είναι δύσκολο να το κάνετε χωρίς να πληγωθεί ο άλλος. Αλλά το να λέτε ψέματα θα σας γεμίζει απλά ενοχές. Διαβάστε παρακάτω τα 4 πιο συνηθισμένα ψέματα που όλες έχουμε πει και πώς να τα αντιμετωπίσετε.

1. Ο αριθμός είναι…
Όταν ο σύντροφός μας μάς ρωτάει με πόσους έχουμε πάει πριν από αυτόν, συνήθως ντρεπόμαστε να απαντήσουμε γιατί ο αριθμός είναι είτε πολύ μεγάλος, είτε πολύ μικρός. Δεν θέλουμε να σκεφτεί ότι είμαστε άπειρες αλλά ούτε και «άτακτες». Με τα ψέματα όμως, δεν καταφέρνουμε τίποτα.

Τι να πείτε: Το καλύτερο είναι να πείτε στον σύντροφό σας ότι δεν θέλετε να συζητήσετε το σεξουαλικό σας παρελθόν. Θα πρέπει άλλωστε να επικεντρωθεί στο σεξ που κάνετε μαζί και όχι στο σεξ που κάνατε εσείς με άλλους. Το να ξέρει κάποιος με πόσοι ήταν οι ερωτικοί σας παρτενέρ δεν προσφέρει τίποτα και μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις.

2. Ο οργασμός
Έχει συμβεί σε όλες μας. Προκειμένου να μην νιώσει άσχημα ο σύντροφός μας υποκρινόμαστε ότι ήρθαμε σε οργασμό. Αντί δηλαδή να επικεντρωθούμε στη σεξουαλική μας ευχαρίστηση φροντίζουμε να μην πληγώσουμε τον άλλο.

Τι να πείτε: Αν σας αγχώνει να παραδεχτείτε ότι δεν απολαμβάνετε το σεξ μαζί του, βρείτε άλλους τρόπους να του το δείξετε. Πείτε του κάτι καινούριο που θα θέλατε να δοκιμάσει, καθοδηγήστε τον και εκφράστε ελεύθερα τι σας αρέσει και τι όχι.

3. Το τι κάνετε… μόνη σας
Αν είναι δύσκολο να παραδεχτούμε στις φίλες μας ότι αυνανιζόμαστε, τότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να το πούμε στον σύντροφό μας. Είναι μια άβολη κουβέντα που κανείς δεν θέλει να κάνει.

Τι να πείτε: Αποδεχτείτε το! Ο αυνανισμός μάς βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα το σώμα μας και να φτάσουμε πιο εύκολα στην απόλαυση. Σίγουρα το ίδιο κάνει και ο σύντροφός σας, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε για κάτι.

4. Το «είσαι ο καλύτερος»
Ένα ακόμα θέμα που μπορεί να τον στεναχωρήσει είναι το να θυμάται ότι υπήρξαν και άλλοι άντρες στη ζωή σας πριν από αυτόν. Γενικά, κανείς δεν θέλει να κάνει αυτή την κουβέντα γιατί αυτόματα μπαίνει στη διαδικασία της σύγκρισης.

Τι να πείτε: Μιλήστε του ειλικρινά. Πείτε του ότι το γεγονός είναι πως είστε μαζί. Κι αυτό είναι ό,τι καλύτερο σας συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Δεν χρειάζεται να συζητήσετε για τους πρώην συντρόφους σας. Μπορείτε να απολαύσετε το παρόν, χωρίς να συγκρίνετε εμπειρίες που ανήκουν στο παρελθόν.

Από τη Σοφία Κροκιδά

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ