Οικονόμου για δημοσκόπηση MRB στο Newsbomb: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους αποδέχεται τις δημοσκοπήσεις


Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στη δημοσκόπηση της MRB στο Newsbomb ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Πέμπτης

Τη δημοσκόπηση της MRB για το Newsbomb.gr στην οποία η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 7,4% σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο Γιάννης Οικονόμου, όπως είπε, κρατάει δύο πράγματα από τη δημοσκόπηση: «Το ένα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους αποδέχεται τις δημοσκοπήσεις οπότε έχουμε μια κοινή βάση συζήτησης και το δεύτερο ότι για πρώτη φορά βλέπω κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από 2,5-3 χρόνια διακυβέρνησης να πανηγυρίζει που η διαφορά έγινε μονοψήφια από διψήφια».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της MRB για το Newsbomb.gr η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,6% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,4%

Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,9%, το ΜεΡΑ25 3,1% ενώ στο 18,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ενώ στην αναγωγή τα στοιχεία δείχνουν πρωτιά της ΝΔ με ποσοστό 34,9% με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 25,9% και τρίτο το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 16,4%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 6% και το ΜέΡΑ25 με 3,8%.

Η ΝΔ για τη δημοσκόπηση MRB στο Newsbomb.gr: Πολιτική απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ από τις μετρήσεις

Για πολιτική απαξίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω 9 μονάδες, στις μετρήσεις της MRB που έγιναν για λογαριασμό του Newsbomb.gr.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, καταγγέλλει συλλήβδην τις δημοσκοπήσεις, ότι δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα, επειδή δεν ταιριάζουν με το πολιτικό του αφήγημα και δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται με μεγάλη διαφορά. Σήμερα εμφανίζεται να πανηγυρίζει για μέτρηση της MRB», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΔ έκανε ταυτόχρονα λόγο, για στοιχεία της έρευνας που ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να αποκρύψει, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, «το αστείο είναι δε ότι κάνει σύγκριση με τις προηγούμενες μετρήσεις τις οποίες κατήγγελλε ως αναξιόπιστες. Βεβαίως από τη μέτρηση, προβάλλει τα στοιχεία που θέλει κι αποκρύπτει το σημαντικότερο εύρημα που δείχνει στην εκτίμηση ψήφου, τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9 μονάδες (34.9% έναντι 25.9%)».

«Είναι και αυτό το στοιχείο αναξιόπιστο; Όλες οι δημοσκοπήσεις εδώ και καιρό δείχνουν την ίδια εικόνα η οποία δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα που προσπαθούν να κατασκευάσουν ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η Πειραιώς καταλήγοντας ότι:

«Η κυβέρνηση σε πολύ δύσκολες συνθήκες και διαχειριζόμενη συνεχείς κρίσεις, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τη χώρα και να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ας αναζητήσει τα αίτια της πολιτικής του απαξίωσης, όχι σε άλλους, στον δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει».

ΣΥΡΙΖΑ για δημοσκόπηση MRB στο Newsbomb.gr: Ικανοποίηση από τις μετρήσεις

Μεγάλη ικανοποίηση φαίνεται πως επικρατεί στην Κουμουνδούρου από τα στοιχεία της μεγάλης έρευνας της MRB που πραγματοποιήθηκε για το Newsbomb.gr

Όπως ανέφεραν πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, πλέον, έστω και σταδιακά, αρχίζει να αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις το κλίμα που λαμβάνουν στην καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες.

Ως προς τη δημοσκόπηση της MRB, τα βασικά συμπεράσματα της Κουμουνδούρου, ήταν:

• Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ παρουσιάζει πτώση 2,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ αύξηση 1,5% και η διαφορά απότομα μειώνεται 3,6%, από το 11,0% στο 7,4%. Πρόκειται για ουσιαστικό κλείσιμο της ψαλίδας που επιβεβαιώνει την τάση ραγδαίας φθοράς που προκύπτει από όλες τις μετρήσεις. Πέραν αυτού, εξηγεί και ο κ. Μητσοτάκης από το «αυτοδυναμία ή χάος» ο κ. Μητσοτάκης πέρασε στο «δεν είναι στόχος επί τούτου η αυτοδυναμία» και «ο λαός θα επιλέξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα ή δύο κόμματα». Όσο καταρρέει τόσο θα απογυμνώνονται και τα επιχειρήματα και η στρατηγική του.

• Το 79,8% των πολιτών, το απασχολεί και ανησυχεί από την ακρίβεια.

• Το 75,2% των πολιτών, θεωρεί τα μέτρα στήριξης που πήρε η κυβέρνηση αναποτελεσματικά.

• Το 19,1% των πολιτών, τα θεωρεί αποτελεσματικά, όταν το 27,8% των πολτών θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέφερε αποτελεσματικότερη στήριξη για το θέμα της ακρίβειας. Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πραγματικό πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, υπερέχει της κυβέρνησης 8,7% και αυτή είναι μία ουσιαστική διαφορά.

• Το 77,4% των πολιτών, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

• Το 83,9% των πολιτών, πιστεύει ότι η ακρίβεια θα συνεχιστεί με νέες αυξήσεις. Δεν υπάρχει ελπίδα για να κάνουν υπομονή.

• Τα ποιοτικά στοιχεία όμως για την ακρίβεια, για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων, για την απαισιοδοξία για το μέλλον, για την δυσκολία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του αλλά και για την κοινωνικά αποτελεσματικότερη και δικαιότερη πολιτική που θα εφάρμοζε ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν το μίγμα των πολιτικών εξελίξεων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ