Οι ΗΠΑ δηλώνουν έτοιμες να δοκιμάσουν βελτιωμένα όπλα laser σε πολεμικά αεροσκάφη το 2021!


Η Αμερικανική Αεροπορία επιδιώκει τη δοκιμή του πρώτου βελτιωμένου αερομεταφερόμενου όπλου laser σε πολεμικά αεροσκάφη το 2021.

Πέρα από τα μαχητικά, όπλα laser θα μπορούν να φέρονται από drones ή ακόμη και μεταφορικά αεροσκάφη, δίνοντας την ικανότητα εξουδετέρωσης αντίπαλων στόχων με την ταχύτητα του φωτός και χωρίς δυνατότητα αντιμετώπισης της επίθεσης από τον εχθρό.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών στο συγκεκριμένο τομέα είναι ιδιαίτερα παλιό. Σύμφωνα με το «Popular Mechanics», το κίνητρο είναι απλό. Τα όπλα laser θεωρούνται ιδανικά για τα μαχητικά, αφού ο αριθμός των χρήσεων περιορίζεται μόνο από την παροχή ενέργειας. Επιπλέον, τα όπλα laser είναι λιγότερο κοστοβόρα από τους πυραύλους ή τις κατευθυνόμενες βόμβες και, φυσικά, αναπτύσσουν ταχύτητα αντίστοιχη του φωτός, κάτι που τα καθιστά απόλυτα φονικά.

Ωστόσο, η ανάπτυξή τους είναι δύσκολη, ειδικά αν στόχος είναι η δημιουργία συμπαγών εκδόσεων, με αρκετή ισχύ, ώστε να προκαλέσουν ζημιά ή να καταστρέψουν στόχους. Με βάση το δημοσίευμα, οι δοκιμές θα ξεκινήσουν με μεταφορικά αεροσκάφη C-130 και C-17, για να καταλήξουν στα μαχητικά F-15 και F-35, όταν η τεχνολογική πρόοδος επιτρέψει την σμίκρυνση του μεγέθους του όπλου. Ας σημειωθεί, αντίστοιχες ενέργειες επιδιώκουν η Ρωσία και η Κίνα.

Για την ώρα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους όπλα laser παλαιότερης τεχνολογίας, που είναι ογκώδη και βασίζονται σε πιθανόν επικίνδυνα χημικά στοιχεία για να λειτουργήσουν. Όταν όμως καταστεί εφικτή η εγκατάστασή τους στα αεροσκάφη, τα όπλα laser θα εξοπλίσουν το σύνολο των κατηγοριών, ακόμη και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού ή ιπτάμενα ραντάρ. Η εποχή των φονικών ακτίνων laser έρχεται!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ