Τσαγκαράδα: Απολαύστε την πλούσια φύση της χειμώνα-καλοκαίρι!


Η Τσαγκαράδα βρίσκεται στον Νομό Μαγνησίας και συγκεκριμένα μόλις 55 χλμ. μακριά από τον Βόλο. Οι απόψεις σχετικά με την προέλευση του ονόματος της περιοχής διίστανται καθώς πολλοί λένε ότι είναι σλάβικης προέλευσης και παραπέμπει στη φράση «ωραία θέα», ενώ άλλοι πως έχει να κάνει με τα «τσαγκάδια», δηλαδή τα κοπάδια που υπήρχαν εκεί.

Η Τσαγκαράδα χωρίζεται σε τέσσερα μικρότερα χωριουδάκια τα οποία το καθένα έχει πάρει την ονομασία του από την εκκλησία που βρίσκεται στα γεωγραφικά του σύνορα. Οι εκκλησίες αυτές είναι: Οι Άγιοι Ταξιάρχες, η Αγία Παρασκευή που βρίσκεται από το 1909 στην κεντρική πλατεία του οικισμού, ο Άγιος Στέφανος και η Αγία Κυριακή που είναι μακρύτερα από τις υπόλοιπες και πιο χαμηλά.

Ο οικισμός της Τσαγκαράδας εμφανίστηκε αρχές του 17ου αιώνα, κάπου το 1600 μ.Χ., ενώ στα έγκατά του έχουν βρεθεί τάφοι και κειμήλια που χρονολογούνται και από τον 14οαιώνα. Ο φόβος που υπήρχε εκείνα τα χρόνια για τους πειρατές έκανε τους κατοίκους της περιοχής να μετακινηθούν όλο και πιο ψηλά στον οικισμό, εγκαταλείποντας το παραλιακό κομμάτι του.

Περιηγηθείτε στην της Αγίας Παρασκευής. των Αγίων Ταξιαρχών, στον Άγιο Στέφανο και στην Αγία Κυριακή, τη συνοικία που είναι κοντύτερα από όλες στη θάλασσα.

Παρότι χαρακτηρίζεται από τη βουνίσια και άγρια ομορφιά της, η Τσαγκαράδα έχει πολύ ιδιαίτερες παραλίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν ακόμη και από ένα κυκλαδίτικο νησί. Με πιο ξεχωριστό από όλους το Μυλοπόταμο, με τους απόκρημνους βράχους και τον αμμουδερό χρυσό θησαυρό του, ορίζει τη θάλασσα σε δύο κομμάτια διχοτομώντας τη, με την παρουσία ενός επιβλητικού βράχου. Εξίσου όμορφος είναι και ο καταπράσινος κόλπος της Φακίστρας που είναι απομονωμένος και δύσβατος. Ανάμεσα τους βρίσκεται η τρίτη και τελευταία παραλία της περιοχής, η βραχώδης Καραβοστασιά.

Όποια στιγμή του χρόνου και αν αποφασίσετε πως χρειάζεστε λίγο χρόνο ξεκούρασης, φορτώστε τη μπαταρία της φωτογραφικής σας, πάρτε μαζί σας το αγαπημένο σας πρόσωπο και οι δρόμοι, είτε Καλοκαίρι, είτε Χειμώνα θα σας οδηγήσουν στην Τσαγκαράδα. Εκεί που το βουνό βουτάει στα νερά του Αιγαίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ