Selfie: Οι selfies προβάλλουν μια παραμορφωμένη εικόνα του προσώπου μας

autumn, outdoor, daylight, city, city break, holiday, travel, vacation, travel destination, casual clothes, holding hands, embracing, arm around, leaning, holding, selfie, selfie stick, taking photo, mobile phone, technology,

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Απριλίου της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής (Plastic and Reconstructive Surgery), οι selfies επηρεάζουν αρνητικά το σχήμα του προσώπου.

Ο Mark P. Pressler, M.D., από το Πανεπιστήμιο του Νοτιοδυτικού Τέξας στο Ντάλας, και οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να ποσοτικοποιήσουν τις αλλαγές στο μέγεθος και την αντίληψη των χαρακτηριστικών του προσώπου κατά τη λήψη μιας selfie σε σύγκριση με το πρότυπο της κλινικής φωτογραφίας. Τρεις φωτογραφίες τραβήχτηκαν από 30 εθελοντές.

Οι selfies αλλάζουν το πρόσωπο

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ρινικό μήκος ήταν κατά μέσο όρο 6,4 τοις εκατό μακρύτερο σε selfies 12 ιντσών έναντι κλινικής φωτογραφίας και 4,3 τοις εκατό περισσότερο σε selfies 18 ιντσών έναντι κλινικής φωτογραφίας. Δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές στο πλάτος της βάσης συγκρίνοντας selfies με την κλινική φωτογραφία. Υπήρξε μια μείωση 10,8 τοις εκατό στο μέγεθος της μύτης σε σχέση με το πρόσωπο κατά τη σύγκριση 12 ιντσών selfies με κλινική φωτογραφία και μια μείωση 7,8 τοις εκατό κατά τη σύγκριση 18 ιντσών selfies με κλινική φωτογραφία.

“Αυτά τα δεδομένα επιτρέπουν μια πιο ακριβή συνομιλία μεταξύ του χειρουργού και του ασθενούς”, γράφουν οι συγγραφείς. “Περαιτέρω μελέτη θα αποσαφηνίσει πώς οι αλλαγές μεταξύ διαφορετικών ρυθμίσεων φωτογραφίας συμβάλλουν περαιτέρω σε στρεβλώσεις και αντιλήψεις στην πλαστική χειρουργική.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ