Νεκροταφείο γίνεται πάρκο με πράσινο, γήπεδα και παιδική χαρά

Πήρε το πράσινο φως η ανάπλαση του παλαιού Κοιμητηρίου Νεάπολης Νίκαιας
Ξεκινά η ανάπλαση του παλαιού Κοιμητηρίου Νεάπολης Νίκαιας, καθώς εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή (6/12) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 840.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για τη συνολική ανάπλαση των 46 στρεμμάτων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η ανάπλαση σε πρώτη φάση, θα ξεκινήσει από το νότιο τμήμα, όπου βρίσκεται και το σχολείο και προβλέπει τη δημιουργία χώρων άθλησης (basket, τένις), παιδικής χαράς, εκτεταμένες φυτεύσεις, διαδρομές και εγκατάσταση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά: «Το έργο της ανάπλασης του παλαιού Κοιμητηρίου Νεάπολης Νικαίας αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου προγράμματος υπερτοπικών παρεμβάσεων και αναπλάσεων που γίνονται από τη Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους, εξελίσσεται σ’ όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και συνδέεται με την απόδοση των χώρων, που επιτύχαμε, από το Δημόσιο στην Αυτοδιοίκηση, με νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης και υπερβαίνουν σε έκταση τα 600 στρέμματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης εισηγούμενος το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που αναμένονται από τις αναπλάσεις στη λειτουργία, στη φιλικότητα της πόλης, στην αύξηση των χώρων αστικού πρασίνου και στη βελτίωση του μικροκλίματος στην περιοχή, «εξέλιξη που θα βελτιώσει το αρνητικό περιβαλλοντικό ισοζύγιο της ευρύτερης περιοχής», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ειδικά για την περίπτωση του Κοιμητηρίου ο κ. Γαβρίλης τόνισε πως «πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νίκαιας, ο οποίος διαθέτει εξαιρετικά μικρά ποσοστά ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων που μόλις και υπερβαίνουν το 7,5% του συνόλου της έκτασης του Δήμου, ενώ οι χώροι αστικού πρασίνου δεν υπερβαίνουν σήμερα τα 2,5 στρέμματα.»

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here