HΠΑ Αμερικανοί: Ζητούν απαντήσεις στο γιατί ο Μπάιντεν δεν προσανατολίζεται προς την ενεργειακή ανεξαρτησία.


HΠΑ Αμερικανοί: Καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν σε υψηλό όλων των εποχών, το Fox Nation επισκέπτεται τις πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές της Αμερικής για να διερευνήσει γιατί δεν κάνουμε γεώτρηση για την ενεργειακή ανεξαρτησία. Με τους νέους κυβερνητικούς κανονισμούς να πνίγουν τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αμερικής, το Fox Nation επισκέπτεται περιοχές πλούσιες σε πετρέλαιο σε ολόκληρη τη χώρα αναζητώντας απαντήσεις σχετικά με το γιατί δεν προσανατολιζόμαστε προς την ενεργειακή ανεξαρτησία.

Από τη λεκάνη Permian στο Τέξας έως τις επιτρεπόμενες εκτάσεις στο Ουαϊόμινγκ μέχρι την πρώην τοποθεσία του αγωγού Keystone, υπάρχουν στοιχεία ότι, πολύ πριν ο Πρόεδρος Μπάιντεν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, η κυβέρνησή του είχε επιβραδύνει τη ροή πετρελαίου, κινήσεις όπως το κλείσιμο του αγωγού Keystone XL, υποστηρίζουν πολλοί, συμβάλλοντας στον πόνο που νιώθουν οι Αμερικανοί σε εθνικό επίπεδο.

“Δεν νομίζω ότι θα πάρουμε ανακούφιση από την αντλία”, προειδοποίησε η οικονομική ανταποκρίτρια Jackie DeAngelis στο Fox Nation και το Fox Business που συνδιοργάνωσαν το Energy Independence Live Summit στα τέλη Μαρτίου.

Με τις τιμές του φυσικού αερίου να εκτινάσσονται στα ύψη, μια νέα απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου λόγω του πολέμου του Βλαντιμίρ Πούτιν και την κρίση στην Ουκρανία να ξεδιπλώνεται ακόμα, η ομάδα των ειδικών στην εκδήλωση έσκαψε στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει το μέλλον της Αμερικής — με όλους να εκφράζουν την έντονη ανησυχία ότι δεν θα είναι θετικό.

Ο DeAngelis, ο οποίος φιλοξενεί το νέο ειδικό “Bone Dry” του Fox Nation, μίλησε ζωντανά στο κοινό στο Rucci Oil στο Staten Island της Νέας Υόρκης, πριν από την κυκλοφορία του, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι είναι “εχθρική” προς τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.

«Έτσι το βλέπουν πολλοί άνθρωποι», υποστήριξε η DeAngelis, καθώς η ίδια και άλλοι συμμετέχοντες στο πάνελ επεσήμαναν τις πράσινες πρωτοβουλίες του Μπάιντεν ως το πρόβλημα.

Τώρα, η DeAngelis και το πλήρωμά της παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, εξερευνώντας περιοχές πλούσιες σε πετρέλαιο σε όλες τις ΗΠΑ για να διερευνήσουν γιατί η Αμερική δεν αξιοποιεί τους δικούς της πόρους για να βελτιώσει μια κακή κατάσταση. «Έχουμε πάνω από 340 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου που μπορούν να παραχθούν από τα εδάφη που ελέγχουμε», λέει η DeAngelis στην ειδική έκθεση. «Αλλά η γεώτρηση έχει επιβραδυνθεί».

“Όχι άλλες επιδοτήσεις για τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων. Όχι άλλες γεωτρήσεις σε ομοσπονδιακά εδάφη. Όχι άλλες γεωτρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των υπεράκτιων. Δεν υπάρχει δυνατότητα για τη βιομηχανία πετρελαίου να συνεχίσει να κάνει γεωτρήσεις, τελειώνει”, προσθέτει.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων ΑΑΑ, το ρεκόρ για τον υψηλότερο εθνικό μέσο όρο φυσικού αερίου επιτεύχθηκε στις 11 Μαρτίου, με το κόστος για το κανονικό αέριο αμόλυβδης να κορυφώνεται στα 4,33 $ ανά γαλόνι.

Τον επόμενο μήνα, οι τιμές του φυσικού αερίου σε εθνικό επίπεδο μειώθηκαν αργά.

Ο τρέχων μέσος όρος βρίσκεται στα 4,11 δολάρια, με τις δυτικές πολιτείες να πληρώνουν έως και 5,76 δολάρια ανά γαλόνι.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, ο εθνικός μέσος όρος της τιμής του φυσικού αερίου όταν ανέλαβε ο Μπάιντεν ήταν 2,38 δολάρια.

Ο γερουσιαστής McConnell προτρέπει την κυβέρνηση Μπάιντεν να «βγάλει τα δεσμά» από την παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ «Τώρα, είναι η βιομηχανία πετρελαίου εναντίον της διοίκησης», προειδοποιεί η DeAngelis.

Με τις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου να φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες να απαγορεύουν πρόσφατα τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας, πολλοί ανησυχούν για το πώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα συνεχίσει να επηρεάζει την παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Το νέο ειδικό «Energy Shock: The Coming Energy Crisis» του Fox Nation παρέχει μια εικόνα για το πώς η σύγκρουση προκαλεί τον όλεθρο στις παγκόσμιες τιμές ενέργειας και γιατί το πιο ισχυρό όπλο του Πούτιν είναι η ενέργεια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ