Google Doodle Montserrat Caballé: Το σημερινό doodle αφιερωμένο στην εμβληματική τραγουδίστρια της όπερας


Το σημερινό Google Doodle είναι ένας εντυπωσιακός φόρος τιμής στη Montserrat Caballé, μια τραγουδίστρια της όπερας, ίσως πιο γνωστή για το ντουέτο της με τον Freddie Mercury. Η Καμπαγιέ γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1933 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας με το όνομα María de Montserrat Bibiana Concepción Caballé i Folch. Από μικρή είχε πάθος με τη μουσική, παρακολουθώντας μουσική σχολή και παρακολουθώντας μαθήματα τραγουδιού. Λίγο μετά τη μετακόμισή της στην Ελβετία, η Montserrat Caballé έκανε το ντεμπούτο της ως επαγγελματίας τραγουδίστρια όπερας το 1956, ως αντικαταστάτης σε μια παραγωγή του La bohème του Puccini. Την επόμενη δεκαετία, αυξανόταν σταθερά σε δημοτικότητα σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, η σημαντική στιγμή της Cabellé ήταν όταν της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια παράσταση της Lucrezia Borgia το 1965 στο Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη. Αυτή η παράσταση ήταν η πρώτη της στο ύφος της όπερας μπελ κάντο, αλλά εν συντομία, έγινε παγκοσμίως γνωστή, αποκτώντας το παρατσούκλι La Superba. Μόλις τρία χρόνια αργότερα, κέρδισε το βραβείο Grammy για την καλύτερη κλασική φωνητική ερμηνεία για μια ηχογράφηση του La bohème. Το σύγχρονο κοινό ξανασυστήθηκε στη Μονσερά Καμπαγιέ το 1987 όταν τραγούδησε ένα ντουέτο με τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen με τίτλο Barcelona, ​​που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε ως ο ύμνος για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη. Από τη συνεργασία των δύο σταρ βγήκε ένα πλήρες άλμπουμ, που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά.

Η Καμπαγιέ αφιέρωσε επίσης μεγάλο μέρος της ζωής της σε καλά έργα και βοηθώντας τους άπορους, έχοντας αναγνωριστεί ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNESCO και ιδρύοντας μια φιλανθρωπική οργάνωση για να βοηθήσει τα φτωχά παιδιά. Η Μονσεράτ Καμπαγιέ πέθανε στις 6 Οκτωβρίου 2018 στην πατρίδα της, τη Βαρκελώνη. Στο Google Doodle που είναι αφιερωμένο στην Montserrat Caballé, βλέπουμε την τραγουδίστρια με ένα εμφανώς λουλουδάτο ντύσιμο, καλυμμένο με τριαντάφυλλα. Σύμφωνα με αυτό το λογότυπο της αρχικής σελίδας της Google, το όνομα της εταιρείας είναι γραμμένο, με τη δυνατή πόζα του Caballé να αποτελεί το μεσαίο “oog” του “Google”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ