HB: Οι υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας αποτυγχάνουν να συμπεριλάβουν τις μαύρες Βρετανίδες


Νέα έρευνα από την eHealth Unit του University College London (UCL) σε συνεργασία με το Decolonising Contraception CIC και το Faculty of Sexual and Reproductive Healthcare (FSRH) υπογραμμίζει τους τρόπους με τους οποίους οι υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας στην Αγγλία αποτυγχάνουν να συμπεριλάβουν τις μαύρες γυναίκες. Οι συμμετέχουσες στο έργο Black Voices on Contraception Choice περιέγραψαν έλλειψη κατάλληλης θεραπείας, αδράνεια ή κακής ποιότητας φροντίδα, διακρίσεις, στερεότυπα και έλλειψη πολιτισμικής ευαισθητοποίησης από τους παρόχους κατά την πρόσβαση σε υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας.

Η μελέτη, η οποία διεξήγαγε συνεντεύξεις σε Μαύρες Βρετανίδες, διαπίστωσε ότι βιώνουν μερικά από τα χειρότερα αποτελέσματα όσον αφορά τις υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και ότι οι ανισότητες έχουν διευρυνθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Το μόνο πρόβλημα που είχα με το έμπλαστρο είναι ότι δεν είναι φιλικό για τον τόνο του μαύρου δέρματος», είπε μία συμμετέχουσα για το αντισυλληπτικό έμπλαστρο. «Μου υποδηλώνει ότι οι μαύρες γυναίκες ή οι έγχρωμες γυναίκες δεν είναι σημαντικές – απλώς σας δείχνει πραγματικά πώς ορισμένα τμήματα των υπηρεσιών υγείας δεν είναι για τις μαύρες γυναίκες», συμπλήρωσε.

«Διαπίστωσα ότι πολλές φορές ο πόνος μου έχει απορριφθεί ή οποιεσδήποτε παρενέργειες ή συμπτώματα δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη», είπε άλλη συμμετέχουσα. «Βιώνω αυτή την υπόθεση από τους γιατρούς ότι δεν ξέρω πραγματικά για τι πράγμα μιλάω».

Η ερευνήτρια του προγράμματος Dr Shardia Briscoe-Palmer εξήγησε ότι οι συμμετέχουσες είχαν σε μεγάλο βαθμό θετικές εμπειρίες από διαφορετικές μεθόδους αντισύλληψης, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί ότι οι μαύροι πολίτες θα έχουν θετικές εμπειρίες υπηρεσιών σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας.

«Οι συμμετέχουσες είπαν ότι δεν αισθάνονται ευπρόσδεκτες, ότι δεν αισθάνονται ότι ακούγονται και μίλησαν για αρνητικά στερεότυπα και υποθέσεις, που οδήγησαν σε έλλειψη εμπιστοσύνης και απροθυμία να παρακολουθήσουν τις υπηρεσίες», δήλωσε η Δρ Μπρίσκο-Πάλμερ.

«Το συναίσθημα ότι δεν τις ακούνε ήταν ένα θέμα που αναδύθηκε συχνά». Πρόσθεσε ότι η «πολιτισμική προκατάληψη και ο ρατσισμός» γύρω από τα σώματα των μαύρων είναι μια «κληρονομιά στερεοτύπων που εκτείνεται μακριά στην ιστορία», η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ολόκληρο τον τομέα. «Η έλλειψη ορατότητας και εκπροσώπησης ήταν ένα επαναλαμβανόμενο νήμα», διευκρίνισε και προσέθεσε ότι «Χρειάζεται καλύτερη εκπροσώπηση στη στελέχωση της κλινικής σε όλα τα επίπεδα, καθώς και στην έρευνα, σε αφίσες, ιστοσελίδες και υλικό προαγωγής της υγείας».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ