Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία: Βγάζει το Τσεσμέ για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο


Δεν έχει ανακοινώσει το πού ακριβώς θα κινηθεί και τι έρευνες θα πραγματοποιήσει. 

Σε κινήσεις που στόχο έχουν να πυροδοτήσουν για άλλη μια φορά το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προχωρά η Τουρκία, χρησιμοποιώντας το υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ».

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Τουρκία ανακοίνωσε την έξοδο του ερευνητικού σκάφους στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τις 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της γείτονος, το Τσέσμε θα βγει για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστή την πορεία του σκάφους και το είδος των ερευνών.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας αναφέρει:

«Ανατολική Μεσόγειος. Το ερευνητικό μας σκάφος TCG ÇEŞME θα συνεχίσει τις “Μελέτες Υδρογραφικής Ερευνας και Ενημέρωσης-Aπογραφής Ναυαγίων” μέχρι τις 21 Απριλίου».

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ είχε κάνει λόγο για σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο.

«Τις επόμενες μέρες, πρώτα ο Θεός, θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο», είχε δηλώσει, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ