Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο κατά την επίσκεψη Γκουτέρες


Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο αργά το απόγευμα της Τετάρτης και ενώ στην πόλη βρίσκεται ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες

Το Κίεβο δέχθηκε απόψε βομβαρδισμούς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπως μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Βίντεο και εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο απεικονίζουν σύννεφα καπνού στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, οι εκρήξεις φέρεται να σημειώθηκαν την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου τοου Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Δημοσιογράφοι του AFP βρέθηκαν σε μία από τις πληγείσες περιοχές και ανέφεραν ότι στο σημείο αναπτύχθηκαν σωστικά συνεργεία και αστυνομικοί. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε κτήριο το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Κουλέμπα: Η Ρωσία επιδεικνύει ξανά τη στάση της απέναντι στον κόσμο

«Η Ρωσία έπληξε το Κίεβο με πυραύλους κρουζ την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ @antonioguterres και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας@KirilPetkov επισκέπτονταν την πρωτεύουσά μας. Με αυτή την αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας η Ρωσία επιδεικνύει για άλλη μια φορά τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο», έγραψε στο twitter o υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα

Ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ζελένσκι ανέφερε πώς πρόκειται για χτύπημα με ρωσικούς πυραύλους. Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στο Telegram δύο επιθέσεις σε μια από τις συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο Ολεκσέι Ρεζνίκοφ, υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας είπε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση στο Κίεβο και ενώ βρίσκεται εκεί για επίσημη επίσκεψη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστεί δυνατή η εκκένωση του εργοστασίου χάλυβα στη Μαριούπολη, όπου έχουν βρει καταφύγιο στρατιώτες και άμαχοι.

Ο Γκουτέρες διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι ότι ο ΟΗΕ κάνει ό,τι μπορεί για να καταστεί δυνατή η εκκένωση του εργοστασίου Azovstal

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα, μετά τις επαφές που είχε στο Κίεβο, ότι τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστεί δυνατή η εκκένωση του εργοστασίου χάλυβα στη Μαριούπολη, όπου έχουν βρει καταφύγιο στρατιώτες και άμαχοι.

«Στην παρούσα φάση, μπορώ μόνο να σας πω ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να πραγματοποιηθεί (η εκκένωση). Δεν πρόκειται να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο που θα μπορούσε να υπονομεύσει αυτήν την πιθανότητα», είπε ο Γκουτέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την πλευρά του ο Ζελένσκι δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω – όπως και οι συγγενείς όσων έχουν εγκλωβιστεί στο Azovstal (στο εργοστάσιο χάλυβα) – ότι ο γενικός γραμματέας (του ΟΗΕ) κι εμείς θα καταφέρουμε να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ