Κίνα κορωνοϊός: Η μηδενική Covid της Κίνας περιορίζει τα ταξίδια την 1η Μαΐου


Πολλοί Κινέζοι γιορτάζουν φέτος μια ήρεμη Πρωτομαγιά, καθώς η προσέγγιση μηδενικής COVID της κυβέρνησης περιορίζει τα ταξίδια και επιβάλλει lockdown σε πολλές πόλεις. Όλα τα εστιατόρια στο Πεκίνο είναι κλειστά για τους πελάτες που θα δειπνήσουν από την Κυριακή έως το τέλος των διακοπών την Τετάρτη, ανοιχτά μόνο για φαγητό σε πακέτο και παράδοση. Τα πάρκα και τα τουριστικά αξιοθέατα στην κινεζική πρωτεύουσα περιορίζονται στο 50% της χωρητικότητάς τους. Το θεματικό πάρκο Universal Studios στο Πεκίνο, που άνοιξε πέρυσι, δήλωσε ότι έκλεισε προσωρινά. Η κατάσταση της πανδημίας ποικίλλει στο τεράστιο έθνος των 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά το Υπουργείο Μεταφορών δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ανέμενε να πραγματοποιηθούν 100 εκατομμύρια ταξίδια από το Σάββατο έως την Τετάρτη, τα οποία θα ήταν μειωμένα κατά 60% από πέρυσι.

Πολλοί από αυτούς που ταξιδεύουν μένουν στην επαρχία τους καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις αποθαρρύνουν ή περιορίζουν τα διασυνοριακά ταξίδια για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν νέες μολύνσεις. Η Κίνα τηρεί μια αυστηρή πολιτική μηδενικής COVID-19, ακόμη και όταν πολλές άλλες χώρες χαλαρώνουν τους περιορισμούς και βλέπουν αν μπορούν να ζήσουν με τον ιό. Μεγάλο μέρος της Σαγκάης – της μεγαλύτερης πόλης της Κίνας και κόμβος χρηματοδότησης, μεταποίησης και ναυτιλίας – παραμένει κλειδωμένο, αναστατώνοντας τις ζωές των ανθρώπων και προκαλώντας πλήγμα στην οικονομία. Το μεγάλο ξέσπασμα στη Σαγκάη, όπου ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 400, φαίνεται να υποχωρεί. Η πόλη κατέγραψε 7.872 νέα τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα το Σάββατο, από περισσότερα από 20.000 την ημέρα τις τελευταίες εβδομάδες. Εκτός της Σαγκάης, μόνο 384 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην υπόλοιπη ηπειρωτική Κίνα.

Το Πεκίνο, το οποίο έχει καταγράψει 321 κρούσματα τις τελευταίες εννέα ημέρες, περιορίζει τη δραστηριότητα για να προσπαθήσει να αποτρέψει ένα μεγάλο ξέσπασμα και να αποφύγει ένα lockdown σε όλη την πόλη παρόμοιο με τη Σαγκάη. Κλείδωσαν μεμονωμένα κτίρια και συγκροτήματα κατοικιών με κρούσματα κορωνοϊού. Οι επισκέπτες πολλών κτιρίων γραφείων και τουριστικών τοποθεσιών, όπως το Σινικό Τείχος, πρέπει να αποδείξουν αρνητικό τεστ COVID-19 εντός των προηγούμενων 48 ωρών. Το πρακτορείο διαδικτυακών κρατήσεων Ctrip είπε την περασμένη εβδομάδα ότι οι άνθρωποι έκαναν κράτηση για ταξίδια σε πόλεις που ήταν κυρίως απαλλαγμένες από ιούς, όπως το Τσενγκντού στην επαρχία Σιτσουάν και η κοντινή πόλη Τσονγκκίνγκ. Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί ήταν η Γουχάν, όπου σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη επιδημία COVID-19 στον κόσμο στις αρχές του 2020. Περίπου οι μισές παραγγελίες στην πλατφόρμα Ctrip αφορούσαν ταξίδια εντός επαρχίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ