Λος Άντζελες: Αύξηση 40% των κρουσμάτων covid στην Κομητεία των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα 


Λος Άντζελες: Τα κρούσματα κορωνοϊού στην κομητεία του Λος Άντζελες αυξήθηκαν κατά 40% την περασμένη εβδομάδα και οι νοσηλείες έχουν αρχίσει να αυξάνονται επίσης, σύμφωνα με τους Los Angeles Times. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν κρούουν ακόμη τον κώδωνα του κινδύνου για τους αριθμούς, ανέφερε η εφημερίδα, αν και ανέφεραν ότι οι τάσεις δείχνουν μια συνεχή αύξηση στη μετάδοση του ιού. «Από την αρχή της πανδημίας, όλοι έπρεπε να κάνουμε επιλογές για το πώς να προστατεύσουμε καλύτερα τους εαυτούς μας και τους άλλους από την COVID-19», είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη η Μπάρμπαρα Φερέρ, διευθύντρια δημόσιας υγείας της κομητείας.

Η Ferrer χαρακτήρισε την τελευταία αύξηση «αρκετά σημαντική» και ενθάρρυνε τους ανθρώπους να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. «Με τα κρούσματα να αυξάνονται, την πιθανότητα για περισσότερες μεταδοτικές παραλλαγές και πολλές ευκαιρίες έκθεσης, αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να κάνετε μια επιλογή εμβολιασμού ή ενίσχυσης και να φοράτε μάσκα όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους και γύρω σας. άλλοι», είπε.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, η κομητεία ανέφερε κατά μέσο όρο περίπου 1.765 νέα κρούσματα την ημέρα, τα οποία είναι περισσότερα από περίπου 1.260 καθημερινά κρούσματα πριν από μια εβδομάδα και διπλάσια από τα 880 καθημερινά κρούσματα που αναφέρθηκαν στις αρχές Απριλίου. Κατά κεφαλήν, το ποσοστό κρουσμάτων της κομητείας έχει αυξηθεί σε 122 περιπτώσεις την εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους, ανέφερε η εφημερίδα.

Το ποσοστό κρουσμάτων ξεπέρασε τα 100 το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, πράγμα που σημαίνει ότι η πολυπληθέστερη κομητεία της χώρας έχει πλέον υψηλό ποσοστό μετάδοσης για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19 αυξήθηκε επίσης την περασμένη εβδομάδα μετά από μήνες πτώσης.

Την Παρασκευή, 253 ασθενείς νοσηλεύτηκαν, σύμφωνα με κρατικά στοιχεία, από 209 την προηγούμενη εβδομάδα.

Η υποπαραλλαγή BA.2 αντιπροσωπεύει περίπου το 88% των περιπτώσεων στο Λος Άντζελες, ανέφερε η εφημερίδα.

Η πιο πρόσφατη υποπαραλλαγή Omicron, γνωστή ως BA.2.12.1, αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των περιπτώσεων στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ και πιθανότατα θα γίνει κυρίαρχη στην Καλιφόρνια τις επόμενες ημέρες, είπε ο Ferrer.

Η επιτήρηση των λυμάτων δείχνει επίσης ότι τα επίπεδα του κορωνοϊού έχουν διπλασιαστεί σε μεγάλα τμήματα του Λος Άντζελες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι οίκοι ευγηρίας, οι χώροι εργασίας και τα σχολεία έχουν επίσης αναφέρει αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Ας συνεχίσουμε λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί», είπε η Φερέρ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ