Η Ρωσία καταγγέλλει: Ισραηλινοί πολεμούν μαζί με το τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία


Η Ρωσία επιμένει στις καταγγελίες της σχετικά με το Ισραήλ και τις σχέσεις του με την Ουκρανία

«Ισραηλινοί μισθοφόροι» πολεμούν στην Ουκρανία δίπλα στο τάγμα Αζόφ, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας λίγες ημέρες μετά την ρωσική θέση ότι ο Χίτλερ είχε «εβραϊκό αίμα» που προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης.

«Θέλω να πω κάτι που οι Ισραηλινοί πολιτικοί δεν θέλουν χωρίς αμφιβολία να ακούσουν, αλλά ίσως αυτό θα τους ενδιαφέρει. Στην Ουκρανία, Ισραηλινοί μισθοφόροι είναι δίπλα στους μαχητές του Αζόφ», δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο Sputnik.

Το ουκρανικό τάγμα Αζόφ, που ιδρύθηκε το 2014 από ακροδεξιούς μαχητές προτού ενσωματωθεί στις τακτικές δυνάμεις, θεωρείται ως έναν από τους κυρίαρχους αντίπαλους των ρωσικών δυνάμεων που πραγματοποιούν στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας από τις 24 Φεβρουαρίου.

Ήρωες για πολλούς Ουκρανούς, τα μέλη του τάγματος Αζόφ παρουσιάζονται από τη Ρωσία ως «φασίστες» και «ναζί» που διαπράττουν βιαιοπραγίες.

Με τη δήλωση ότι Ισραηλινοί πολεμούν στο πλευρό του τάγματος Αζόφ, η Μόσχα συνεχίζει να τροφοδοτεί μια πολεμική που προκάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή πως ο Αδόλφος Χίτλερ είχε «εβραϊκό αίμα», μια θεωρία που έχει διαψευστεί από τους ιστορικούς.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την οργή του Ισραήλ, που τις χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις, ασυγχώρητες» και «φρικτό ιστορικό λάθος» με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το βράδυ της Τρίτης να κατηγορεί το Ισραήλ ότι «υποστηρίζει το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ