Σε ελεύθερη πτώση η Wall Street – Η χειρότερη συνεδρίαση του 2022


Βαριές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές στην Wall Street, στον απόηχο της απόφασης της Fed να αυξήσει τα επιτόκια της κατά 0,50%, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.

Ο Dow Jones υποχωρεί 3,2% στις 32.946 μονάδες. Ο Nasdaq βουτάει 5% στις 12.310 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από το 2020. Ο S&P 500 κινείται 3,7% χαμηλότερα στις 4.136 μονάδες.

Οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών δέχονται ισχυρές πιέσεις, με τη μητρική της Facebook, Meta Platforms και την Amazon να χάνουν 5,8% και 7,1% αντίστοιχα. Ο τίτλος της Microsoft υποχωρεί κατά 4,7%, ενώ εκείνος της Salesforce κατά 6,3%.

Οι μετοχές του κλάδου του ηλεκτρινικού εμπορίου αποτελούν σημαντική πηγή της πτωτικής τάσης, καθώς εκεί κατεγράφη μια σειρά απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Οι μετοχές των Etsy και eBay υποχωρούν κατά 15% και 8% αντίστοιχα, μετά την ανακοίνωση πιο αδύναμου του αναμενομένου guidance για τα έσοδα του 2022. Η μετοχή της Shopify fell συντρίβεται κατά άνω του 17%, καθώς κινήθηκε χαμηλότερα του πήχη των εκτιμήσεων τόσο ως προς τα κέρδη, όσο και ως προς τα έσοδα τριμήνου.

Μετοχές οι οποίες συνδεόνται σε μεγάλο βαθμό με τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης πλήττονται επίσης ισχυρά. Η Caterpillar χάνει 3%, η JPMorgan Chase υποχωρέι κατά 3,5%, ενώ η Home Depot βυθίζεται κατά άνω του 5%.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ