Θαλασσινό αλάτι: 2 DIY scrubs για να μακρύνετε τα μαλλιά σας [vid]


Αν δυσκολεύεστε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, τότε πρέπει να ακούσετε τη σκληρή αλήθεια: χωρίς υγιές τριχωτό της κεφαλής, τα μαλλιά σας δεν θα είναι ποτέ όσο μακριά, λαμπερά ή υγιή θέλετε. Όμως, υπάρχουν και τα καλά νέα: τα DIY scrubs για το τριχωτό της κεφαλής είναι η απόλυτη λύση! Βοηθούν στη μείωση της πιτυρίδας και προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ακολουθούν 2 συνταγές DIY scrub για το τριχωτό της κεφαλής που θα σας βοηθήσουν να μακρύνετε φυσικά τα μαλλιά σας. Όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σας.

2 DIY scrubs για το τριχωτό της κεφαλής

  • Scalp scrub #1: Λεμόνι + θαλασσινό αλάτι + ελαιόλαδο

Ανακατέψτε μαζί δύο κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι νωπά πριν εφαρμόσετε το scrub. Κάντε μασάζ με το scrub στο τριχωτό της κεφαλής σας για λίγα λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό και μετά κάντε το λούσιμο σας ως συνήθως.

Ο χυμός λεμονιού που είναι ένα φυσικό χημικό απολεπιστικό βοηθά στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος και στη χαλάρωση κάθε ελαίου που μπλοκάρει τους θύλακες των τριχών. Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο με βιταμίνες Α και Ε που ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής σας. Και το θαλασσινό αλάτι μειώνει τις νιφάδες πιτυρίδας, απορροφά την υπερβολική υγρασία και προάγει την κυκλοφορία. Αυτό το scrub για βαθύ καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής είναι απλό και αποτελεσματικό.

  • Scrub #2: Αλάτι + ACV + λάδι καρύδας + μέλι

Συνδυάστε μαζί μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο και λάδι καρύδας, μισό φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Τα ανακατεύουμε μαζί σε ένα μπολ καλά. Πάρτε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, φροντίζοντας πρώτα τα μαλλιά σας να είναι υγρά. Αφήστε το scrub να καθίσει στο τριχωτό της κεφαλής σας για περίπου 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Ακολουθήστε με λούσιμο, ως συνήθως.

Οι αντιμυκητιακές ιδιότητες του μηλόξυδου βοηθούν στην εξάλειψη των μυκήτων στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ το λάδι καρύδας και το μέλι θρέφουν το τριχωτό της κεφαλής και το θαλασσινό αλάτι αποτρέπει τη λιπαρότητα και προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Όλα αυτά τα συστατικά ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό αποτοξινωτικό φάρμακο για το τριχωτό της κεφαλής σας.

Ακολουθεί βίντεο:

Σπρέι με θαλασσινό αλάτι στα μαλλιά: Για υπέροχο κυματιστό λούκ παραλίας [vid]

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ