Κύπρος: Ρεκόρ ζήτησης για το πλοίο προς Ελλάδα – 2.000 κρατήσεις τις πρώτες 48 ώρες


Τεράστια είναι η ζήτηση από τους Κύπριους για το ταξίδι με το πλοίο από την Κύπρο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Top Kinisis, διαχειρίστρια εταιρεία πώλησης εισιτηρίων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, η νέα υπηρεσία τάραξε τα νερά και ενθουσίασε τους Κύπριους ταξιδιώτες που επιλέγουν να ταξιδέψουν δια θαλάσσης στην Ελλάδα.

Έγιναν αρκετές κρατήσεις που δεν το περιμέναμε, ανέφερε ο κ. Κελεπέσιης μιλώντας στο Alphanews.live.

«Η εκτίμηση ήταν ότι θα ταξίδευαν 2,000-3,000 τουρίστες για όλη την σεζόν προς την Ελλάδα και τις πρώτες 48 ώρες που άρχισε η πώληση εισιτηρίων, είχαμε 2,000 επιβάτες. Τώρα μιλάμε μέχρι και για 7,000 ταξιδιώτες»

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αναμένεται να προστεθούν άλλες διαδρομές καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι επιδοτούμενη, ωστόσο ο κ. Κελεπέσιης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν να γίνει αναπροσαρμογή με επιπλέων γραμμές στο πρόγραμμα.

Ερωτηθείς, ποια κατηγορία εισιτηρίων είναι η πιο δημοφιλής, ο κ. Κελεπέσιης είπε ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι για τις καμπίνες αφού οι τιμές των εισιτηρίων για τέτοιου είδους υπηρεσία είναι πολύ χαμηλές καθώς και μεταφορά αυτοκινήτου.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και από τους φιλόζωους ταξιδιώτες αφού εισιτήρια πωλήθηκαν για γατάκια, σκύλους αλλά και κουνέλια.

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και από τους Ελλαδίτες προκειμένου να ταξιδέψουν στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Κελεπέσιη το 65% των εισιτηρίων που πωλήθηκαν μέχρι στιγμής είναι για αναχώρηση από την Κύπρο, ενώ το υπόλοιπο 35% των εισιτηρίων αφορά Έλληνες τουρίστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο χωρητικότητας 400 ατόμων θα πραγματοποιήσει συνολικά 22 ταξίδια από και προς Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν 4 δρομολόγια, τον Ιούλιο 8, τον Αύγουστο 7 και 3 δρομολόγια τον μήνα Σεπτέμβριο.

Το πλοίο διαθέτει 38 καμπινές πρώτης κλάσης, 68 δεύτερης κλάσης και 110 αεροπορικές θέσεις. Την ίδια στιγμή, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, ποδήλατο ακόμη και κατοικίδια με έξτρα χρέωση.

Η VIP καμπίνα κοστίζει €160, η μονόκλινη πρώτης κλάσης €120, η δίκλινη καμπίνα €110 και η τετράκλινη καμπίνα €100. Το αεροπορικό κάθισμα κοστίζει €76. Τα παιδιά από 4 μέχρι 12 ετών θα πληρώνουν €56 κόμιστρα ενώ τα παιδιά κάτω των 4 ετών θα πληρώνουν εισιτήριο αξίας €31.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ