Πρωινό: Γαλλικό τοστ γεμιστό με μπανάνα & σιρόπι σφενδάμου


Είστε έτοιμοι να γευτείτε το πιο νόστιμο και μυρωδάτο τοστ που έχετε γευτεί ποτέ; Δοκιμάστε γαλλικό τοστ με μπανάνα και σιρόπι σφενδάμου! Τα αρώματά του θα σας τρελάνουν! Αποτελεί ένα δυναμωτικό πρωινό, αφού θα λάβετε τους υδατάνθρακες και την πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Γαλλικό τοστ με μπανάνα και σφένδαμο

Συστατικά

  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου, συν επιπλέον για σερβίρισμα
  • 2 αυγα 50 ml γάλα
  • 50ml διπλή κρέμα
  • σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 μεγάλο καρβέλι μπριός, κομμένο σε φέτες 4 x 2 ιντσών
  • 100 γρ βούτυρο
  • γιαούρτι
  • βανίλια, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1: Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μπανάνες, τις πολτοποιούμε με το σιρόπι σφενδάμου και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα φαρδύ, ρηχό μπολ και χτυπάμε να ενωθούν.

ΒΗΜΑ 2: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, ανοίξτε κάθε φέτα μπριός από την κορυφή για να σχηματίσετε μια τσέπη, αφήνοντας τουλάχιστον 1 cm γύρω από τις άκρες. Γεμίζουμε τις τσέπες με το μείγμα μπανάνας. Μουλιάζουμε το γεμιστό μπριός στο μείγμα των αυγών για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.

ΒΗΜΑ 3: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο. Όταν τσιγαριστεί, τοποθετούμε το μπριός στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Ίσως χρειαστεί να το κάνουμε αυτό σε παρτίδες. Μεταφέρουμε στο φούρνο να ζεσταθεί για 5 λεπτά. Σερβίρουμε περιχυμένο με επιπλέον σιρόπι σφενδάμου και μια κουταλιά γιαούρτι βανίλια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ