Eurovision αποτελέσματα: Η Ελλάδα κατέκτησε την 8η θέση, νικήτρια η Ουκρανία [vid]


Ο φαντασμαγορικός τελικός του διαγωνισμού τραγουδιού έλαβε χώρα χτες το βράδυ με τηλεοπτική μετάδοση όπως πάντα από την ΕΡΤ

Η ελληνική συμμετοχή τα πήγε περίφημα, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η απλότητα είναι συχνά η συνταγή για την επιτυχία. Η Αμάντα Γεωργιάδη ερμήνευσε υπέροχα την μπαλάντα Die Together, εντυπωσιάζοντας τόσο τους κριτές όσο και το κοινό της Eurovision.

Μεγάλη νικήτρια η Ουκρανία

Η Ορχήστρα Kalush της Ουκρανίας ανακηρύχθηκε νικητής, η οποία έφτασε στην κορυφή από την ψηφοφορία του κοινού. Το συγκρότημα κέρδισε με την εκτέλεση ενός ξεσηκωτικού ύμνου. Το ουκρανικό συγκρότημα ραπ και φολκ Kalush Orchestra κέρδισε το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το Σάββατο, καθώς οι Ευρωπαίοι θεατές και οι κριτές έδωσαν μια συμβολική, ποπ κουλτούρα επικύρωση της αλληλεγγύης πίσω από την Ουκρανία για την υπεράσπισή της κατά της εισβολής της Ρωσίας.

Μετά από 80 ημέρες μαχών που ανάγκασαν εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, έφεραν ερείπια σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την ανατολική Ουκρανία και σκότωσαν δεκάδες χιλιάδες, το συγκρότημα κέρδισε μια συναισθηματική νίκη για την Ουκρανία με την εκτέλεση του «Stefania», ενός ξεσηκωτικού, ύμνου τραγουδιού. Γράφτηκε για να τιμήσει τη μητέρα του frontman του γκρουπ, Oleh Psiuk, ενώ το τραγούδι έχει ερμηνευτεί εκ νέου κατά τη διάρκεια του πολέμου ως φόρος τιμής στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ