Κηπουρική: Εξερευνήστε τα οφέλη της για το σώμα και την ψυχή


Η άνοιξη έχει έρθει για τα καλά, οι μέρες μεγαλώνουν και το χρώμα επιστρέφει παντού γύρω μας. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ασχοληθούμε με τα φυτά μας, ενώ φροντίζουμε το σώμα μας, καθώς η κηπουρική έχει αποδεδειγμένα πολλά οφέλη για την υγεία.

Οφέλη της Κηπουρικής για την Υγεία

Η κηπουρική έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως:

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
  • Παρέχει πολύτιμη πρόληψη της οστεοπόρωσης.
  • Προστατεύει από την άνοια.
  • Συμβάλλει στην ευημερία και την ευτυχία.

 

Ας εξερευνήσουμε καλύτερα τα οφέλη της!

  • Λερώστε τα χέρια σας!

Παρά τα όσα μπορεί να σας έχουν πει μεγαλώνοντας, υπάρχουν πραγματικά οφέλη από την έκθεση σας στο χώμα, ενώ ασχολείστε με διάφορες δραστηριότητες κηπουρικής. Η γη περιέχει αβλαβή βακτήρια που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καθιστώντας τις φυσικές μας άμυνες ισχυρότερες.

  • Χτίστε πιο δυνατά οστά, χαμογελώντας!

Η οστεοπόρωση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς μεγαλώνουμε. Αν και έχουν σημειωθεί σημαντικές πρόοδοι στις ιατρικές θεραπείες, οι γιατροί συμφωνούν ότι η πρόληψη παραμένει η καλύτερη προσέγγιση. Η κηπουρική παρέχει δύο κρίσιμα στοιχεία για την παρέμβαση στην οστεοπόρωση:

Ο συγκεκριμένος τύπος άσκησης που επιτυγχάνεται – που ονομάζεται φέρουσα βάρος – συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της κηπουρικής. Φυσικά η άσκηση από μόνη της είναι ευεργετική (η αύξηση του σωματικού βάρους είναι πολύ συχνή με την προχωρημένη ηλικία), αλλά η επιπλέον ενδυνάμωση των οστών είναι ένα πραγματικό μπόνους. Επιπλέον, η έκθεση στο ηλιακό φως προάγει την παραγωγή βιταμίνης D, μια άλλη πραγματικά σημαντική πτυχή της διατήρησης της υγείας του σκελετού μας. Όπως και με την άσκηση, με την κατάλληλη φροντίδα, το φως του ήλιου έχει πολλά οφέλη καθώς βοηθά στην ενίσχυση των ορμονών της «ευτυχίας», γνωστών ως ενδορφινών.

  • Ενισχύστε την υγεία του εγκεφάλου σας!

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κηπουρική μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα άνοιας και είναι επίσης χρήσιμη για την πρόληψη της εξέλιξης της.

  • Βρείτε την ηρεμία σας!

Πολλές πτυχές της ψυχικής σας υγείας ωφελούνται από την ενασχόληση με την κηπουρική. Μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε πιο θετικοί. Πολλοί πιστεύουν ότι παρέχει ενσυνειδητότητα που βοηθά επίσης στην ανύψωση του πνεύματος. Επιπλέον, τα αποτελέσματα της όλης εργασίας – είτε τα όμορφα λουλούδια, τα φρέσκα βότανα/λαχανικά – παρέχουν μια απίστευτη αίσθηση ικανοποίησης και χαράς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ