Ουκρανία: Η Ρωσία ετοιμάζει πλαστογράφηση «μαρτύρων» για την ισοπέδωση της Μαριούπολης

Η Ρωσία λαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ιδιόχειρες «μαρτυρίες» για τις «θηριωδίες του ουκρανικού στρατού»

Η Ρωσία στη Μαριούπολη ετοιμάζει τη μεγαλύτερη πλαστογράφηση από «καταθέσεις μαρτύρων» ότι η πόλη καταστράφηκε από τον ουκρανικό στρατό. Τη δήλωση αυτή έκανε στο Telegram ο σύμβουλος του δημάρχου της πόλης Πιότρ Αντριούσενκο, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom.

«Για την διεξαγωγή μιας τέτοιας επιχείρησης οι Ρώσοι κατακτητές ανακοίνωσαν την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση αποζημιώσεων για καταστροφή σπιτιού ή για την απώλεια μέλους της οικογένειας. Για το σπίτι δίνεται αποζημίωση 500.000 ρουβλίων (περίπου 6.000 δολαρίων), για μέλος της οικογένειας που πέθανε 3.εκ ρούβλια (περίπου 33.000 δολάρια)», γράφει ο Αντριούσενκο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η υποβολή αιτήσεων για αποζημιώσεις γίνεται στους χώρους του σχολείου Νο9. Κατά την υποβολή της αίτησης οι κάτοικοι της Μαριούπολης πρέπει να γράψουν ιδιοχείρως και υποχρεωτικά ότι η περιουσία τους «καταστράφηκε από ουκρανούς στρατιωτικούς» ενώ οι συγγενείς του «σκοτώθηκαν από τον ουκρανικό στρατό». Σε περίπτωση που οι κάτοικοι δεν αποδεχθούν τους όρους αυτούς δεν θα τους δοθεί αποζημίωση. Οι ίδιοι, βρισκόμενοι κάτω από ψυχολογική πίεση και αποκομμένοι από οποιαδήποτε πληροφόρηση, με την ελπίδα ότι θα αποκτήσουν κάποιους πόρους, υποβάλλουν αιτήσεις με τις αντίστοιχες επισημάνσεις.

Το αποτέλεσμα, όλης αυτής της επιχείρησης είναι ότι η Ρωσία λαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ιδιόχειρες «μαρτυρίες» για τις «θηριωδίες του ουκρανικού στρατού», τις οποίες θα χρησιμοποιήσει ως μέσο επιρροής της διεθνούς κοινής γνώμης και φυσικά για τις μεταδώσει μέσα από τα προπαγανδιστικά κανάλια ενημέρωσης που συνεχίζουν τη δραστηριότητα τους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Αντριούσενκο, στην πραγματικότητα τέτοιες αποζημιώσεις δεν μπορούν να υπάρξουν, καθώς για να υλοποιήσει αυτές τις υποσχέσεις της προς τους κατοίκους της Μαριούπολης, η Ρωσία θα πρέπει να καταβάλλει τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κατί που είναι αδύνατο με δεδομένη την κατάσταση της ρωσικής οικονομίας.

Όπως μετέδωσε το Ukrinform στη Μαριούπολη οι Ρώσοι κατακτητές άρχισαν να μαζεύουν τα χαλάσματα στο νοσοκομείο, όπου το μαιευτήριο είχε πληγεί από αεροπορικό βομβαρδισμό, εξαλείφοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις συνέπειες των αποτρόπαιων εγκληματικών ενεργειών τους.

Η επιθετικότητα της Ρωσίας είχε προκαλέσει στην Μαριούπολη μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές καταστροφές. Η πόλη έχει στην πραγματικότητα καταστραφεί ολοσχερώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ