Blackout Challenge: Το θανατηφόρο “παιχνίδι” έκανε την είσοδό του και στην Ελλάδα


Πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι που έχει κυκλοφορεί στο Tik Tok και έχει κάνει την είσοδό του και στη χώρα μας, προκαλώντας ανησυχία στους γονείς. Η δοκιμασία “Blackout Challenge” ουσιαστικά καλεί τα παιδιά να ανεβάσουν στο Tik Tok, να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους και να ανεβάσουν το βίντεο από τη στιγμή που χάνουν τις αισθήσεις τους μέχρι που θα συνέλθουν στην πλατφόρμα. Ορισμένα παιδιά χρησιμοποιούν κορδόνια παπουτσιών, σχοινιά ή σεντόνια για προκαλέσουν ασφυξία.

Στην Ελλάδα, το θέμα με το θανατηφόρο παιχνίδι άνοιξε έπειτα από τον θάνατο ενός 14χρονου αγοριού στα Πατήσια. Το αγόρι βρήκαν κρεμασμένο μέσα στο δωμάτιό του οι γονείς του. Για την υπόθεση του θανάτου του έφηβου υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Οι αρχές εξετάζουν το λάπτοπ και το κινητό του παιδιού.

Πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ένδειξη που να συνδέει την πράξη με το διαδικτυακό «παιχνίδι θανάτου» του TikTok, και τα δύο σενάρια που εξετάζει μέχρι αυτή τη στιγμή η Αστυνομία είναι αυτά της ερωτικής απογοήτευσης και του bullying. Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. παίρνει καταθέσεις από τους γονείς και τους συμμαθητές του παιδιού, ώστε να εξακριβωθεί εάν είχε υπάρξει θύμα μπούλινγκ στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η 7χρονη Nylah Anderson έχασε τη ζωή της στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, μιμούμενης challenge στη δημοφιλή πλατφόρμα Tik Tok. Η μικρή Nylah βρέθηκε κρεμασμένη από το λουρί μιας τσάντας. Νωρίτερα είχε παρακολουθήσει βιντεάκια στο Tik Tok, που έδειχναν εφήβους να προκαλούν τη λιποθυμία τους, στο πλαίσιο του θανατηφόρου challenge.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ